"Barbenheimer" mimovi razljutili Japance: Vorner Bros. bio prinuđen da se izvini 1Foto: Universal Pictures / Hollywood Archive / Profimedia, Jaap Buitendijk/Warner Bros. / Hollywood Archive / Profimedia

 

Filmski studio Vorner Bros. uputio je zvanično izvinjenje stanovnicima Japana zbog objavljivanja tvitova i mimova koji kombinuju elemente iz filmova „Openhajmer“ i „Barbi“, jer oni, prema kritičarima iz „zemlje izlazećeg sunca“, prikazuju atomsku bombu u veselom kontekstu koji nije prikladan.

„Vorner Bros. žali zbog nedavno objavljenog neosetljivog sadržaja na društvenim mrežama. Nudimo iskreno izvinjenje. Razumemo reakciju kolega iz Japana i uvredljivi tvitovi će biti izbrisani“, javili su iz Amerike, preneo je Deadline.

Vorner Bros. Japan je prethodno izdao saopštenje u kojem kritikuje Barbenhajmer tvitove koji su podeljeni sa zvaničnog Barbie Tviter naloga u SAD, prenosi N1.

Saopštenje, objavljeno na japanskom Barbi nalogu, gde je lajkovano 75.000 puta, glasi:

„Izražavamo krajnje žaljenje što je zvanični američki nalog filma ‘Barbi’ podelio mimove ‘Barbenhajmer’ sa društvenih mreža… Ovu situaciju shvatamo veoma ozbiljno. Tražimo od štaba SAD da preduzme odgovarajuće mere. Izvinjavamo se svima koji su uvređeni ovim nizom nesmotrenih odluka. Vorner Bros Japan”, napisali su oni.

Na društvenim mrežama u Japanu poslednjih dana viralna je fraza #NoBarbenhaimer, jer su mnoge korisnike Tvitera uznemirili onlajn mimovi i slike eksplozija u kombinaciji sa razigranijim Barbi slikama.

Mnogi tvrde da slike trivijalizuju nuklearno oružje i razorne posledice koju su bačene nuklearne bombe imale na zemlju i građane Japana.

Na jednom od tih izmišljenih postera glavni glumac „Openhajmera“ Kilijan Marfi nosi na ramenu Barbi zvezdu Margo Robi, dok nuklearni plamen guta pozadinu. U svom retvitu nalog @barbiethemovie je napisao „Ovo će biti leto za pamćenje“.

„Openhajmer“ još uvek nije objavljen u Japanu, ali činjenica je da će tema filma biti veoma osetljiva i složena za ovu sredinu, čak i ako lokalni distributer Univerzalovih filmova Toho uspe da ga obezbedi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari