Saša Ilić novi trener Čukaričkog 1Foto: STARSPORT

 Fudbalski klub Čukarički potvrdio je danas da je Saša Ilić novi trener tog kluba.

On će na klupi naslediti Dušana Đorđevića, koji je u ponedeljak sporazumno raskinuo ugovor sa tim klubom.

Legendarni fudbaler Partizana, koji je po završetku karijere uplovio u trenerske vode, bio je angažovan najpre u Fudbalskom savezu Srbije, a od srede će i zvanično preuzeti kormilo tima sa Banovog brda.

Direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević najpre je zahvalio Dušanu Đorđeviću na svemu što je učinio za klub u prethodnih godinu dana, pre svega na rezultatima koje je ostvario.

„Rastali smo se posle dogovora, ekipa je u poslednjih mesec dana delovala iscrpljeno i umorno, ali smo prevashodno želeli bolju igru. Poenta je bila da se razdrma ekipa, a Duletu želimo mnogo sreće u daljoj karijeri. Tu smo da mu pomognemo šta god možemo“, rekao je Matijašević.

Promocija novog trenera Čukaričkog biće održana sutra na stadionu na Banovom brdu u 15.30, a Ilić će potom odraditi prvi trening sa ekipom.

„Što se tiče novog šefa struke, izbor je pao na Sašu Ilića, legendu Partizana, kojem su počast odali i Zvezdini navijači. Znamo vrlo dobro kako se oprostio od fudbala, imao je veliku karijeru“, rekao je Matijašević.

„Što se tiče trenerskog posla, ima iskustvo rada u mlađim reprezentativnim kategorijama, bio je i pomoćnik u stručnom štabu Draganu Stojkoviću Piksiju u seniorskom timu Srbije“, dodao je on.

Ilić će na klupi Čukaričkog debitovati u duelu šestog kola Super lige Srbije, u okviru kojeg će tim sa Banovog brda gostovati Radničkom 1923 u Kragujevcu.

„Možda ima malo rizika, Sale je tek počeo trenersku karijeru, ali njegova i vizija njegovog stručnog štaba se poklapa sa vizijom Čukaričkog. Brzo smo postigli dogovor, ugovor će biti potpisan na dve godine, sa njegovim stručnim štabom i ljudima koje je on doveo“, rekao je Matijašević.

„Ciljevi kluba ostaju isti, plasman u Evropu, forsiranje mladih igrača, od Ilića očekujemo da malo ubrza tim, da napravi lepršaviju igru“, zaključio je direktor Čukaričkog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari