Saša Obradović računa na Aleksu Uskokovića 1Foto: STARSPORT (arhiva)

Crvena zvezda uveliko radi na dovođenju inostranih pojačanja.

Po svemu sudeći, tandem plejmejkera u takmičarskoj 2020/21 činiće stranci, međutim, s obzirom na veliki broj utakmica i potrebu da sastav čini 15 igrača, šansu da se izbori za status i minutažu na mestu jedinice trebalo bi da dobije i dvadesetogodišnji Aleksa Uskoković.

Saša Obradović, novi trener Zvezde, prihvatio je ideju Nebojše Čovića i njegovih saradnika, da proces stvaranja ekipe za narednu sezonu podrazumeva i pronalaženje prostora, ali i načina davanja adekvatne šanse igračima koji su ponikli u mlađim kategorijama kluba sa Malog Kalemegdana.

Od starta priprema, najverovatnije krajem jula, ravnopravan deo ekipe trebalo bi da čine trojica povratnika iz FMP: Aleksa Radanov, Stefan Đorđević i Aleksa Uskoković.

Radanov i Đorđević imali su dobru prethodnu sezonu u timu iz Železnika; generacijski rođeni 1998. bili su među nosiocima igre i pod vođstvom Vlade Jovanovića osetno su napredovali.

Radanov je i promenio ishranu, telo mu je postalo elastičnije i gipkije, istovremeno je dobio i na eksplozivnosti.

Đorđević se isprofilisao kao pouzdani centar u igri dva na dva, međutim Uskoković nije uspeo da se nametne u konkurenciji daleko iskusnijih Pota i Đokovića, dok je u organizaciji igre neretko učestvovao i Radanov.

Povrede su uticale na njegovu formu, međutim i Dragan Šakota ga je uvrstio među prvotimce tokom treninga koje je vodio nakon što je ekipa startovala za vreme pandemije korona virusa.

Dvadesetogodišnji Uskoković je u mlađim kategorijama bio poznat kao odličan defanzivac na liniji dodavanja, dobar asistent, solidne brzine, ali i visokog driblinga i prosečne mehanike šuta (u FMP prošle sezone šutirao 27 odsto za tri, imao 2,7 asistencija).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari