Sasari je veliki izazov 1Foto: Starsport

Košarkaši Partizana dočekaće večeras u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ (20.30) italijanski Dinamo Sasari u meču sedmog kola FIBA Lige šampiona.

Crno-beli se na polovini grupne faze nalaze na četvrtom mestu sa jednom pobedom više od današnjeg rivala koji u Beograd dolazi nakon tri vezana poraza.

Partizan će ugostiti klub sa Sardinije u dobrom raspoloženju nakon trijumfa protiv Mega Leksa u regionalnom takmičenju, za razliku od Italijana koji su u subotu tesno izgubili protiv Kremone na domaćem parketu. Trener Partizana Aleksandar DŽikić analizirao je igru protivnika istakavši da se nada da će u večerašnjem meču njegov tim smanjiti greške iz prethodnih okršaja.

– Grupa u kojoj igramo je najkvalitetnija, nema tu ni lakih protivnika, niti timova bez tradicije i iskustva iz drugih evropskih takmičenja. Samim tim, nema mesta ni za kakvo potcenjivanje ili razmišljanje o lakšim i težim protivnicima. Imamo šansu da pokažemo da smo tu lekciju naučili posle jednog kiksa. Protivnik ima vrlo atletski talentovanu spoljnu liniju i iskusan centarski par Savanović – Lideka. Dakle, izazovi za svakog našeg igrača – rekao je strateg crno-belih.

Igra Partizana prilično će zavisiti od organizacionih sposobnosti Branislava Ratkovice, koji je apostrofirao kvalitete protivnika uz naglašavanje da će njemu i saigračima biti potrebna velika mobilnost ne bi li uspeli u nameri da zabeleže četvrti trijumf u ovom takmičenju.

– Dinamo Sasari je klub koji ima iskustvo igranja u Evropi i koji sigurno zna kako se igraju važne utakmice. Igrači italijanskog tima su iskusni i atletski veoma nadareni. Protiv njih moramo odigrati maksimalno koncentrisano i borbeno od početka do kraja meča – istakao je iskusni plejmejker beogradskog kluba.

Ulaznice za utakmicu Partizan – Dinamo Sasari prodavaće se danas od 17.30 na blagajni dvorane „Aleksandar Nikolić“, po ceni od 300 dinara za tribine i 500 za partner.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari