Saudijski Superkup u Abu Dabiju: Al Hilal uvećava svetski rekord i bez Mitrovića, crveni karton Kristijanu Ronaldu (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Saudijci su se prošle godine u svom fudbalu ugledali na Špance.

U Rijadu su prvi put priredili završni turnir za Superkup sa četiri tima, a istim primerom su se ove godine poveli i Italijani.

I dok s Pirineja i Apenina dolaze da o osvajaču odlučuju u Saudijskoj Arabiji, Saudijci su se ovaj put izmestili u Ujedinjene Arapske Emirate.

U prvom polufinalnom meču u Abu Dabiju Al Itihad, branilac trofeja, koji učestvuje kao i dalje važeći šampion države, savladao je s 2:1 Al Vehdu, finalistu nacionalnog kupa.

Francuski as Karim Benzema je zatresao mrežu poraženog već u 1. minutu, prekidajući golgeterski post od 115 dana.

 

Zatim, na drugom stadionu u prestonici Emirata, Al Hilal, ubedljivo vodeći u prvenstvu, koji je došao kao pobednik kupa, pobedio je s 2:1 gradskog rivala iz Rijada Al Nasr, viceprvaka.

Prvi gol je dao Al Davsari u 61. minutu na dodavanje Sergeja Milinkovića Savića između dvojice protivničkih igrača.

Saudijski Superkup u Abu Dabiju: Al Hilal uvećava svetski rekord i bez Mitrovića, crveni karton Kristijanu Ronaldu (VIDEO) 2
Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Prednost je udvostručio Brazilac Malkom u 72, iz akcije koju je začeo srpski igrač požrtvovanim startom kojim je odneo loptu iz suparničkih nogu.

U 86. minutu crveni karton je dobio Portugalac Kristijano Ronaldo, najsjajnija zvezda Al Nasra. I nije mu bilo pravo.

 

 

Debelo u nadoknadi vremena poraz je ublažio Senegalac Sadio Mane.

Finale je 11. aprila (19.30 časova po našem, Sport Klub).

Al Hilal, ubedljivo najbolji saudijski tim ove sezone, naoštren je da vrati trofej Superkupa u svoje vitrine i bez pomoći svog najboljeg strelca Aleksandra Mitrovića, koji će još neko vreme da odsustvuje zbog povrede.

Protiv Al Nasra je uvećao rekord svetskog klupskog fudbala po Ginisu na 33 pobede uzastopce.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari