Savić: Cilj je osvajanje Svetske lige i plasman na OI u Tokiju 1Foto: STARSPORT

Selektor vatepolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da je cilj njegove ekipe da osvoji prvo mesto na završnom turniru Svetske lige u Beogradu, što bi joj omogućilo plasman na Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju.

Vaterpolisti Srbije pripremaju se za završni turnir Svetske lige, koji se održava od 18. do 23. juna u Beogradu na bazenu Tašmajdan.

„Nemamo mnogo vremena, a trebalo bi da budemo kompletni 12. juna. Kalendar je zgusnut i ovakav plan rada smo ranije napravili. Slične probleme imaju i ostale reprezentacije. Radimo najbolje što možemo sa jasnim ciljem, a to je osvajanje prvog mesta i olimpijske vize. Imaćemo generalnu probu sa Australijom, bez obzira što smo u istoj grupi“, rekao je Savić, preneo je Vaterpolo savez.

Savić trenutno na raspolaganju ima desetoricu igrača: Dimitrija Rističevića, Milana Aleksića, Andriju Prlainovića, Viktora i Strahinju Rašovića, Đordja Lazića, Nemanju Vica, Ognjena Stojanovića, Lazara Dobožanova i Savu Ranđelovića. Srpskom timu će se 3. juna priključiti Miloš Ćuk, Nikola Dedović i Branislav Mitrović, a potom se očekuje dolazak ostalih reprezentativaca.

Prema rečima čelnika Vaterpolo saveza Srbije, organizacija turnira čiji je nagradni fond 350.000 dolara teče po planu. Od subote 1. juna u počeće prodaja pojedinačnih ulaznica za utakmice. Pojedinačne ulaznice obuhvataće po dve utakmice popodnevnog ili večernjeg programa.

Cene karata za mečeve reprezentacije Srbije u grupi i u četvrtfinalu, koje će se igrati u večernjem terminu od 21 sat, su 600 dinara (C tribina), 800 dinara (B tribina) i 1.000 dinara (vip tribina), dok ulaznice za mečeve popodnevne sesije koštaju 400, 600 i 800 dinara.

Ulaznice za polufinale i finale su 1.000, 1.200 i 1.800 dinara, a karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Ticket vision kao i putem sajta www.tickets.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari