Savić izabrao za Rumuniju 1Foto: Starsport

Vreme je za novo okupljanje i utakmice najboljih vaterpolista Srbije.

Selektor jednog od najtrofejnijih sportskih timova ovog veka, Dejan Savić, odabrao je igrače za 3. kolo Svetske lige, sa Rumunijom 13. februara u Oradei, i kvalifikacioni turnir Evropa kupa u Splitu (15-18. februar), gde će se još pojaviti nacionalne selekcije domaćina Hrvatske, Grčke, Holandije i Malte.

– Zna se da smo Svetsku ligu predvideli za kombinovanje sastava u svakoj utakmici, ali obaveza je uvek ista – idemo na pobedu. U ovom takmičenju nam ostaje još susret sa Crnom Gorom u martu, koji će rešiti pitanje pobednika u grupi – podseća strateg (u jednom trenutku) osvajača svih mogućih takmičenja u nizu, na čijem spisku je ovog puta debitant Veljko Tanković iz Crvene zvezde.

Rumuniji će se suprotstaviti: Gojko Pjetlović, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Sava Ranđelović, Gavril Subotić, Petar Tomić, Nemanja Ubović, Đorđe Lazić, Nikola Jakšić, Veljko Tankosić, Radomir Drašović, Strahinja Rašović i Dimitrije Rističević, dok će ekipa sa Split biti sastavljena u skladu sa zdravstvenim biltenom. Inače, Srbija je u prva dva kola kod kuće savladala Rumuniju (12:3) i Crnu Goru (7:4), a nastup na junskom Superfinalu garantovan je samo pobedniku grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari