Savić podneo ostavku u Zvezdi: Savest i dostojanstvo mi ne daju mira 1Foto: Starsport

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić podneo je ostavku na mesto trenera Crvene zvezde, preneo je danas Sportski žurnal.

„Posle niza neuspeha i loših rezultata, kao i eliminacijom iz Kupa Srbije savest i dostojanstvo mi ne daju mira i to je razlog podnošenja neopozive ostavke na mesto trenera Crvene zvezde“, rekao je Savić.

Savić je svoj drugi mandat na klupi Zvezde počeo avgusta 2017. godine.

„Nisam uspeo da povežem osnovne parametre za stvaranje tima i nije bilo lako naći kompromis između ličnog sistema vrednosti, načina rada kao i shvatanja vaterpolo igre sa onim što se od mene kao trenera očekivalo“, rekao je selektor Srbije.

Savić je preuzeo odgovornost za loše rezultate Zvezde i istakao da je ostavka jedino rešenje.

„Na ovaj način možda izazovem reakciju i buđenje ekipe koja će, nadam se, pokazati kvalitet u daljem takmičenju. Želim svima sreću i uspeh“, naveo je Savić.

On je, na kraju, zahvalio upravi Zvezde na ukazanoj prilici.

„Želim da razumeju da je ovo moralni čin, a ne posledica ishitrene odluke zbog sukoba, konflikta ili nesporazuma“, zaključio je Savić.

Vaterpolisti Zvezde su ove sezone pretrpeli četiri ubedljiva poraza u Ligi šampiona, ispali su u četvrfinalu Kupa Srbije, a u Regionalnoj ligi imaju samo jednu pobedu, uz dva remija i četiri poraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari