Šćekić: Želimo da potvrdimo titulu jesenjeg prvaka 1foto Peđa Milosavljević Starsport

Fudbaler Partizana Aleksandar Šćekić rekao je da ekipa želi da uspešnu polusezonu završi još jednom pobedom, kao i da se nada da će veliki broj navijača prepoznati ovaj trenutak.

„Ostala je još jedna utakmica do kraja polusezone koju želimo da krunišemo još jednom pobedom i time sa razlikom od barem plus pet potvrdimo titulu jesenjeg prvaka! Partizan je mnogo uradio ove godine, igramo dobar fudbal, ušli smo u dalji tok evropskog takmičenja i jesenji smo prvaci i konkurenti za titulu. Ima mnogo da se igra, ali se nadamo svi da će ‘Grobari’ prepoznati ovaj momenat i sa punih tribina nas gurati ka tituli!“, rekao je Šćekić, preneo je danas klub.

Fudbaleri Partizana poslednji meč u ovoj polusezoni Super lige Srbije odigraće u subotu na svom stadionu protiv Kolubare, u okviru 21. kola.

Crno-beli zauzimaju prvo mesto na tabeli Super lige sa 56 bodova, pet više od drugoplasirane Crvene zvezde.

Partizan je u sredu na gostovanju pobedio Metalac iz Gornjeg Milanovca sa 3:0, u odloženom meču 20. kola.

Utakmica je trebalo da se odigra u ponedeljak, da bi zatim dva puta bila odložena zbog snežnih padavina.

„U početku nismo znali da li će se utakmica igrati ili ne, a onda se postavljalo pitanje u kakvom stanju će biti teren. Zahvalni smo ljudima iz Metalca što su sve učinili da se utakmica odigra u optimalnim uslovima za ovaj deo sezone“, dodao je on.

Šćekić je u 28. minutu postigao gol za vođstvo Partizana od 2:0.

Crnogorski fudbaler je dodao da je Metalac promenio trenera, kao i da su znali da je tim iz Gornjeg Milanovca „nezgodan“.

„Uostalom, kako god okrenuli, protiv nas je svaka ekipa nezgodna. Kvinsi (Menig) je otvorio lepo utakmicu, a potom sam i ja, posle akcije sa Markom Živkovićem, poentirao i već postavio bazu da možemo mirno da privodimo utakmicu kraju“, rekao je on.

Dvostruki strelac u pobedi Partizana nad Metalcem Kvinsi Menig rekao je da je presrećan i ponosan na pobedu.

„Zaista, iskreno kažem da što sam duže ovde, shvatam koliko je važan kolektiv, koji je ispred pojedinca, a svaki moj gol je plod timskog rada. Ostaje nam da se fokusiramo na ovu poslednju utakmicu u sezoni u kojoj je važno da uzmemo nova tri boda i sa pet bodova prednosti odemo na zasluženu pauzu“, rekao je holandski fudbaler.

Menig je pozvao navijače da u što većem broju dođu na poslednju ovogodišnju utakmicu.

„Biti jesenji prvak posle sedam godina nije mala stvar, a uz to sedmi put u istoriji igrati proleće u Evropi!“, zaključio je Menig.

Meč između Partizana i Kolubare na programu je u subotu od 12.55.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari