Šćepanović na "vrućoj stolici" 1Foto: STARSPORT

Rano je, možda i prerano za „definiciju utiska“ nakon samo dve odigrane utakmice na početku sezone, međutim način igre košarkaša Partizana, naročito protiv čačanskog Borca, dovoljan je da se u Humskoj zapitaju gde su pogrešili u selektiranju tima za takmičarsku 2020/21, počevši od trenera, pa sve do iskusnih pojačanja koja bi trebalo da prave jasnu razliku na terenu.

Ne pamti se kada su crno-beli u „domaćim okvirima“ tako nadigrani, pogotovo na svom terenu; Borac je Veneciji, pred večerašnje gostovanje u drugom kolu Evrokupa (20.30) na tacni dostavio sve nedostatke u igri crno-belih, koji će, nakon dva uvodna poraza, imati imperativ prve ovosezonske pobede.

Od iznenadnog i nikad javnosti obrazloženog odlaska Andree Trinkijerija, uprava je uporno ponavljala da je Vlado Šćepanović jedini logičan i opravdan izbor za naslednika italijanskog stručnjaka, uprkos tome što je paralelno radila na dovođenju iskusnijih trenera, kako domaćih, tako i inostranih.

Novajlije Miler-Mekintajer, Dangubić, Mika i povratnik Stefan Janković trebalo je, prevashodno sa aspekta atleticizma i defanzive, da dodatno doprinesu već uhodanom timu, koji je prošle sezone zaista delovao kvalitetno na oba polja (Evrokup i ABA liga).

Šćepanović je tokom priprema delovao samokritično i realno, međutim način vođenja i odluke koje je donosio protiv Huventuda i posebno čačanskog Borca indikativno su ilustrovali njegovo, trenutno, neprepoznavanje finesa i trenutka na parketu.

– Venecija je dobra ekipa, puna iskusnih i kvalitetnih igrača koji već neko vreme igraju zajedno. U prvom kolu su pobedili Uniks i tako potvrdili da će biti ozbiljan pretedent na visok plasman u Evrokupu. Sa druge strane, mi moramo da odigramo mnogo bolje nego u Badaloni i protiv Borca da bismo zabeležili pobedu – poručio je Šćepanović.

Osim Jaramaza, kojeg je maksimalno eksploatisao i donekle Gordića, Šćepanović na startu sezone ni od jednog igrača, posebno pojačanja, nije uspeo da izvuče ono najbolje.

Neretko je igrao sa petorkama u kojima je imao samo jednog dobrog šutera; gubeći na adekvatnom „spejsingu“ sa Tomasom na četiri, a bez previše poverenja u Stefana Jankovića.

Bez povređenog Zagorca, Šćepanović u niskoj petorci nema pouzdano rešenje na četiri: Dangubić je loš šuter, a Veličković ne može u kontinuitetu da igra u visokom ritmu. Primetno je i to da Šćepanović na startu sezone ne koristi previše Miler-Mekintajera, koji pak poprilično teško uspostavlja konekciju sa centrima.

Partizan je u prve dve ovosezonske utakmice imao svega 12,5 timskih asistencija – Miler-Mekintajer i Gordić zbirno 5,5 što je premalo za tim koji egzekuciju uglavnom zasniva na adekvatnom protoku lopte i lakim poenima u fazi tranzicije.

Uzročno-posledično, prosek od 13,5 izgubljenih lopti samo dodatno potvrđuje problem u organizaciji igre.

Gordić: Agresivni u oba pravca

– Znamo šta nas očekuje. Venecija igra agresivno u oba pravca i mi ćemo morati da pokažemo mnogo više nego u prve dve utakmice ukoliko želimo da pobedimo. Iako je početak sezone, ova utakmica nam može u velikoj meri odrediti poziciju u grupi, tako da moramo pronaći način da budemo pravi – razmišljanja je Gordić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari