Selektor Bregar sprema rukometašice za utakmicu u Zrenjaninu 1Foto: RSS

Rukometsšice Srbije dočekaće Švedsku u Zrenjaninu 3. marta, a selektor Uroš Bregar doveo je devojke na pripreme u Zrenjanin.

 Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar saopštio je širi spisak rukometašica na koje računa za dve kvalifikacione utakmice za EHF EURO 2022 sa Švedskom u Zrenjaninu.

Posle dužeg odsustva u selekciji su ponovo Sanja Radosavljavić, Jelena Lavko i Jelena Trifunović, koje su bile odsutne zbog povreda.

U užem sastavu seniorskog nacionalnog tima prvi put su Katarina Bojičić, pivot Jagodine, i Dunja Radević, kadetska reprezentativka Srbije i članica kraljevačkog Metalca.

Izabranice Uroša Bregara će prvu utakmicu protiv Švedske odigrati u četvrtak, 03. marta od 18 časova u Zrenjaninu, dok je meč u Švedskoj predviđen za subotu 5. mart u 17 časova.

U dosadašnjem toku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Srbija je slavila protiv Turske u Zrenjaninu rezultatom 36:27, a zatim pretrpela poraz protiv Islanda na gostujućem terenu 23:21.

Posle dva martovska susreta sa Švedskom našu selekciju do kraja kvalifikacija očekuje gostovanje u Turskoj 20. aprila i utakmica sa Islandom koja se 23. aprila igra u Srbiji.

Evropsko prvenstvo za rukometašice igra se od 4. do 22. novembra u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori a za kvalifikacije s ebore 24 ekipe dok na šampionatu igra 16 selekcija.
Po dve najbolje plasirane ekipe obezbeđuju mesto na šampionatu a Srbija je u svojoj, šestoj grupi, sada na drugom mestu.

Kako je naveo Rukometni savez Srbije, ovo je poslednje takmičenje sa 16 ekipa, jer će se več od 2024. godine za naslov prvaka Evrope boriti 24 selekcije.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari