Selektor Srbije se "punih očiju" vratio iz Grčke: Piksi u Atini dobio ideju kako da ubrza igru reprezentacije 1foto:FSS

Uprkos korektnim rezultatima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, fudbalska reprezentacija Srbije ne pruža preterano kvalitetne partije.

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi ima manir da tokom sezone obilazi svoje igrače, prati uživo njihove nastupe i deli sa njima iskustva nakon odigranih utakmica.

Poslednji vikend je iskoristio da skokne do Atine kako bi odgledao utakmicu između Panatinaikosa i PAOK-a. Zeleni dres ove sezone nose Filip Mladenović i njegov imenjak Đuričić, dok je Andrija Živković jedan od najboljih igrača solunskog kluba.

Derbi kola završen je remijem (2:2) a selektor Srbije na delu je mogao da vidi umešnost Mladenovića koji je asistirao kod drugog gola Panatinaikosa, dok je Živković bio strelac za solunske crno-bele.

Đuričić je odigrao sasvim korektno sve do 70. minuta kada ga je zamenio Ivan Jovanović, takođe srpski trener. Stojković će u petak skratiti spisak kandidata za odlučujuće dve utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. „Orlovi“ će prvo 14. okotobra gostovati Mađarskoj u Budimpešti, a tri dana kasnije ugostiće Crnu Goru.

Planirano je bilo da se Stojković u Atini sretne i sa Mijatom Gaćinovićem, međutim, vezista AEK-a je morao na put na Krit, gde njegov sastav tokom ponedeljka gostuje OFI-ju.

S obzirom na probleme u igri reprezentacije Srbije, praktično od početka kvalifikacija za prvenstvo Starog kontinenta, ali i formu Filipa Kostića u Juventusu ove sezone, selektor Stojković je možda sa razlogom odlučio da na delu vidi u kojoj meri bi mogao da se osloni na Mladenovića u odlučujećoj fazi kvalifikacija, kao i da stekne utisak u kakvoj se formi nalaze preostala dvojica kandidata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari