Selektor ženske odbojkaške reprezentacije: Nema magije, samo mnogo rada, truda i zalaganja, izuzetno poštujem Zorana Terzića 1Foto: K1

Danijele Santareli, selektor odbojkaške reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Holandiji, sumirao je utiske u emisiji “Kec na jedanaest” na K1 televiziji i otkrio da je imao razlog više za slavlje jer je njegova supruga Monika De Đenaro osvojila treće mesto zajedno sa svojom ekipom iz Italije.

„Nismo imali mnogo vremena za slavlje. Ja sam juče stigao veoma kasno i probao sam da se osvestim i vidim gde se nalazim i šta se dešava. U Srbiji smo sjajno proslavili zlat. Za mene je to bila ogromna odgovornost i velika čast što sam bio selektor tako važne i velike reprezentacije koja je osvojila toliko trofeja poslednjih godina. Ovo leto je bilo sjajno, sa devojkama sam se upoznao u maju i tada smo krenuli. Imali smo vrlo malo vremena na raspolaganju, ali smo zajedno prošli kroz sve ovo i postigli neverovatan rezultat, jer sigurno niko nije mogao da zamisli da će to biti baš zlatna medalja. Ovo finale je bilo šlag na torti i nadam se da je ovo samo početak jednog putešestvija na koje ćemo se zajedno uputiti“, rekao je selektor zlatnih odbojkašica za K1 televiziju.

Santareli je istakao da je u trenutku kada je prihvatio izazov da bude selektor bio oduševljen svim kapacitetima odbojkašica, ali i cele naše nacije.

„Uspeli smo zajedno da radimo, devojke su poštovale moje ideje, moje instrukcije, bilo je i teških trenutaka, ali nikada se nismo demoralisali već smo bili svesni da možemo da postignemo uspeh. Nije bilo lako u svakom trenutku, ali ne postoji neka magija, neka tajna, samo mnogo rada, truda, poštovanja i zalaganja“, naglasio je Santareli u „Kecu na jedanaest“.

Očekivanja nacije od naših odbojkašica bila su velika budući da su one uvek dočekivane na balkonu zbog svojih vrhunskih rezultata.

„Za mene je nemoguće da nemam na umu sve što je Zoran Terzić koji je bio na čelu reprezentacije uradio za 20 godina. Ja izuzetno poštujem njegov rad. Pokušao sam da u reprezentaciju donesem svoje ideje i povučem devojke da veruju u mene, da veruju u moj način rada, da pokušam da ih nasmejem svojim smešnim načinom izražavanja i nadam se da sam u tome uspeo. Ali pritisak je deo našeg posla i od trenutka kad sam došao na čelo reprezentacije sam znao da ću ga osećati. Odmah sam prihvatio ovo zaduženje. A pritisak postoji i sam ga namećem sebi, ne dolazi mi od spolja, jer znam gde stižem“, rekao je Santareli.

Za Santarelija je najteža utakmica na ovom Svetskom prvenstvu bila utakmica sa Poljskom.

„To što smo uradili sa Poljskom je neverovatno, nismo igrali najlepšu odbojku, ali smo uspeli na kraju sa 23-19 da se koncentrišemo i prikupimo snage i pred 10.000 gledalaca koji su navijali za Poljsku, bilo je izuzetno teško. Međutim, čitav put koji smo prošli bio je težak. Mi smo hteli, iako to nismo naglas izgovorili, da osvojimo zlato, ali smo išli korak po korak. Svaki izazov je za nas bio bitan. Imali smo veliko poštovanje prema svakom protivniku i posmatrali ga kao najtežeg mogućeg protivnika ali nismo to naglas izgovarali“, otkrio je selektor za K1 televiziju.

Danijele često govori kako je zavisnik od odbojke, a i ovog puta je potvrdio da je ovaj sport za njega više od zanimanja kojim se bavi.

„Baš pričate sa nekim ko je zavisnik od odbojke. To za mene nije samo posao, to je za mene strast. Uživam da radim sa odbojkašicama. Smatram se veoma srećnim, ja sam život uložio u odbojku. Generalno volim sport, ali odbojku posebno“, istakao je Italijan u emisiji „Kec na jedanaest“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari