Seleš: Drugo vreme, imala sam 14 godina, teži porazi 1Foto: EPA EFE Alberto Martin

Nekadašnja jugoslovenska teniserka i desetostruka psvajačica Gren slem trofeja Monika Seleš pričala je o razlikama između sadašnjih vodećih igračica na WTA turu i zvezda svoje generacije.

Legendarna teniserka rođena u Novom Sadu je prvi Gren slem trofej osvojila sa svega 17 godina, kada je u finalu Rolan Garosa pobedila Nemicu Štefi Graf sa 7:6 (6), 6:4.

„Čini mi se da je Dženifer Kaprijati imala 13 godina kada je počela da igra na turu. Ja sam imala 14. To je bila druga era. Mi nismo imali starosnu granicu. Poraze smo mnoge teže preživljavale. Sada je lakše tretirati i to će verovatno u budućnosti pozitivno uticati na njihovo zdravlje,“ istakla je Selešova.

Nekadašnja reprezentativka Jugoslavije je državljanka SAD postala 1994. i pod zastavom Sjedinjenih Država osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 2000. godine.

„Sada teniseri uspevaju da pronađu ravnotežu u igri, životu, u komunikaciji sa medijima i sponzorima. Mi smo bili fokusirani samo na igru. Kada sam počela da igram, vrhunski igrači su bili prilično zatvoreni ljudi i odlučila sam da sledim njihov primer. Uvek sam mnogo vremena provodila sa svojim timom. Tenis je bila naša strast, naš život. Nismo imali društvene mreže, tako da osim tenisa nismo imali drugog života,“ istakla je Monika Seleš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari