Seoska sportska olimpijada u Rudnoj Glavi 1Foto> J.B.K.

Seoske sportske igre Srbije prvi put su organizovane 2019. godine i to u najvećem selu majdanpečke opštine koje ima višedecenijsko iskustvo u organizaciji sportskih takmičenja ovog tipa.

Naime, Rudna Glava je već pola veka domaćin najmasovnije i najdugovečnije manifestacije u opštini Majdanpek, Seoske sportske olimpijade.

Sutra će na sportskim terenima u Rudnoj Glavi biti podignuta olimpijska zastava i više od 200 takmičara iz deset sela majdanpečke opštine, nakon kratkog defilea, učestvovaće u olimpijskim takmičenjima.

Pored tradicionalnih sportova i kolektivnih i individualnih, učesnici Seoske sportske olimpijade takmičiće se i u narodnom višeboju, disciplinama poput skokova iz mesta trupačke, trčanja u džaku, bacanju kamena s ramena. Prošle godine olimpijada u Rudnoj Glavi nije održana, a razlog je bila pandemija kovida 19.

Inače, pobeda na prvim Seoskim sportskim igrama Srbije Rudnoj Glavi je obezbedila novi sportski teren sa veštačkog podlogom, čije je postavljanje krenulo pre par nedelja.

 

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.