Sergej i Matić traže prolaz 1Foto: EPA-EFE/ ANGELO CARCONI

Poznato je devet od 16 imena učesnika prve eliminacione runde Lige šampiona u fudbalu. Večeras se „bubnju“ u Nionu nada pet ekipa, dve iz grupe F i tri iz grupe H.

Lacio sa srpskim reprezentativcem Sergejom Milinković-Savićem u ključnih 90 minuta ulazi kao drugi na tabeli grupe F, a ima (ne)sreću da tu  bitku vodi sa direktnim konkurentom Brižom.

I da komfornije čeka duel na njegovom „Olimpiku“, s obzirom da bi ga još jedan remi sa istim rivalom priključio za nijansu uspešnijoj liderskoj Borusiji iz Dortmunda. Belgijanci nemaju tu rezultatsku lagodnost, pošto bi jedino trijumfom prešišali Italijane i ostali u trci za finansijski vrlo isplativu evropsku krunu.

U grupi H su još veća gužva i neizvesnost, imajući u vidu da samo Bašakšehir ne može da preživi u LŠ, dok se bodovno izjednačeni Mančester junajted, Pari Sen Žermen i Lajpcig svim silama trude da izbegnu utešnu selidbu u Ligu Evrope. Na prvi pogled, PSŽ ima manje zahtevni posao protiv turskog debitanta, ali ne smeju zaboraviti njegovo senzacionalno obaranje ruke „crvenim đavolima“.

Ovi, pak, moraju da budu najbolja verzija sebe da bi izašli na kraj sa poletnim timom Lajpciga, pošto i on ima opcije za Top 16. Francuzi idu dalje ako ostanu neporaženi od Turaka ili čak ostanu bez ičega u Parizu, pod uslovom da u Nemačkoj ne bude pobednika; Englezi će se radovati u slučaju da uzmu makar bod na svom meču; Nemcima je za žurku potrebno da dobiju utakmicu ili svoj remi upare sa porazom „svetaca“ protiv gostiju iz Istanbula.

U druge dve grupe su mnogo čistija posla. U grupi E su Čelsi i Sevilja davno otišli na nedostižnu daljinu Kranodaru, koji se sigurno prestrojava u LE, a Ren vraća u domaći atar.

Barselona i Juventus će jedan protiv drugog igrati za dušu i bolju poziciju pred žreb za osminu finala LŠ, dok će drugi tandem G grupe – Dinamo (Kijev) – Ferencvaroš ukrstiti koplja za Ligu Evrope. Ukrajinci će dobro proći ako pobede ili izbore neki od ova tri remija (0:0, 1:1, 2:2), dok bi svi ostali ishodi išli na ruku novajliji u kontinentalnoj klupskoj eliti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari