Sergej ne ide iz Rima 1Foto: EPA/ SIMONE ARVEDA

Nesporan je veliki potencijal Sergeja Milinkovića-Savića, ali da je vezista Lacija zaista (već) top klase i kao takav prvi pik najambicioznijim i platežno najmoćnijim klubovima Evrope našao bi se već neko voljan da isplati 120 miliona evra alavom gazdi rimske kipe Klaudiju Lotitu, ovako je ključni igrač nebeskoplavih, posle višemesečne sage o (ne)odlasku produžio s njima ugovor do 2023. godine. 

Lacio, Sergej i moja agencija su srećni zbog potpisivanja ovog ugovora. Želimo da idemo napred, imamo pozitivnu energiju. Klub je demonstrirao snagu, jer je zadržao skoro sve igrače iz prethodne sezone, imaju ozbiljan projekat i žele da igraju Ligu šampiona. Svi moraju da se koncentrišu i da učine navijač Lacija srećnim – izjavio je tim povodom Sergejev menadžer Mateja Kežman, koji je talenat defanzivnog igrača sredine terena značajnih ofanzivnih mogućnosti namirisao još dok je bio potpredsednik Vojvodine zadužen za sportska pitanja.

A, ne tako davno mediji su se utrkivali u ekskluzivnim najavama rekordnog transfera reprezentativca Srbije, čije je uporno nepozivanje u A tim koštalo Slavoljuba Muslina selektorske pozicije posle plasmana „orlova“ na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Pisalo se da se Real, Mančester junajted, Juventus… tuku za potpis ovog 23-godišnjaka, a sam Kežman je nedavno otkrio da ga je PSŽ mamio za osam miliona evra po sezoni, a Lotito stopirao selidbu zbog nove runde borbe za Ligu šampiona. Italijanski izvori informacija imaju saznanja o onome o čemu sam igrač, njegov agent i klub ćute – da će njegovi dalji nastupi u Seriji A i Ligi Evrope  ubuduće koštati Lacio tri miliona evra godišnje (bez bonusa).

Iz iste „kuhinje“ dolazi i informacija da je Lotito eskivirao ugovornu klauzulu o obeštećenju, čija će visina najviše zavisiti od njegove volje i procene, pa sami procenite ko je ovde najviše profitirao.

  1. N.

 

 

 

Duplo bolje rangirani Somborac (36), sa rezidencijom u Monte Karlu, diktirao je tempo i rezultat od prvog do poslednjeg sekunda duela sa pola decenije starijim Moskovljaninom (69), s prebivalištem u istom mediteranskom gradu, a tri uzeta gema na servis manje uspešnog brata Aleksandera Zvereva donela su mu brzo slavlje u prvom setu. Nešto jači otpor osvajača jedne singl ATP titule u nastavku meča nije poremetio našeg najboljeg pozicioniranog igrača posle Novaka Đokovića, pa je uz malo više truda uspešno priveo posao kraju.

I zakazao odmeravanje snaga sa Felisijanom Lopezom (71), u prvom kolu turnira kategorije 500 boljeg od Hrvata Borne Ćorića, sedmog nosioca na takmičenju u  kineskoj prestonici – 2:1 (7:5, 5:7, 7:5). Španac je došao u Peking na specijalan poziv organizatora, a ovo će mu biti prvi susret sa Krajinovićem. Filip je u fazi rezultatskog oporavka od dugog bolovanja zbog povrede nožne tetive, pa će mu ovo biti prilika više da popravi formu, na čijem vrhuncu je stigao do 26. mesta u svetskom poretku tenisera, aprila ove godine. Kao i uveća zaradu na turniru čiji nagradni fond iznosi 3.401.860 dolara.

Kraj za Krunićevu

Najbolje rangirana srpska teniserka Aleksandra Krunić (62) eliminisana je u drugom kolu turnira u Pekingu. Mada je imala set loptu u prvom delu meča sa Katarinom Sinijakovom i vođstvo od 2:0 u drugom delu dozvolila je Čehinji da prođe dalje – 0:2 (6:7, 2:6).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari