„Sergej odličan, ali ne bi imao mesta u Gvardiolinoj Barsi“ 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Fudbaler Lacija i bivši španski reprezentativac Pedro govorio je za italijanske medije pred meč sa danskim Mitjilendom u Ligi Evrope.

Nebeskoplavi u četvrtak na rimskom Olimpiku dočekuju tim iz Danske, koji ih je prošlog meseca šokirao na svom terenu i pobedio sa čak 5:1. Mnogi su bili iznenađeni, ne i Pedro jer na klupi Mitjilenda sedi španski trener Albert Kapelas, svojevremeno jedan od trenera u čuvenoj Barseloninoj fudbalskoj školi, piše Sport Klub.

„Poznajem ga dobro, odličan je stručnjak, bio je koordinator i trener u Barseloninoj Masiji. Voli da njegov tim igra brzo, ali ovog puta će bodovi pripasti nama“, rekao je bivši krilni fudbaler Katalonaca.

Pedro je sa 35 godina jedan od najiskusnijih fudbalera rimskog kluba. I ne samo zbog godina. Može da se pohvali da je u dosadašnjoj karijeri igrao za Barselonu, Čelsi, Romi i sad Lacio. Za selekciju Španije igrao je 65 puta i postigao 17 golova.

Kaže da je prezadovoljan u Laciju i da ekipa iz sezona u sezonu sve više sazreva. Posebne pohvale dobija njegov saigrač Sergej Milinković Savić. Po mnogima srpski reprezentativac je poslednje dve sezone najbolji vezni igrač u Seriji A. Novinare je interesovalo mišljenje španskog krilnog fudbalera da li bi Sergej Milinković Savić imao mesta u veznom redu Barselone kada je Pedro igrao tamo pod komandom Pepa Gvardiole.

„Teško“, odgovorio je Pedro uz osmeh i pohvalio Sergeja:

„Odličan je igrač, jak, kompletan vezni igrač sa odličnim šutem. Međutim, ta ekipa Barselone je imala takve igrače poput Busketsa, Fabregasa, Ćavija i Inijeste. Čak ni Tijago Alkantara tada nije igrao mnogo.“

Sergej Milinković Savić je ove sezone postigao tri gola i sa sedam asistencija najbolji je paker u Seriji A. Jedini gol u Ligi Evrope postigao je upravo u porazu od Mitjilenda u Danskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari