Šesta Dorćolijada od 9. juna na terenima FK Dorćol 1Foto: Fejsbuk dorcolijada

Tradicionalno jednodnevno sportsko rekreativno takmičenje Šesta Dorćolijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba, održaće se 9. juna od 10 do 15 časova na otvorenim terenima Fudbalskog kluba Dorćol.

Manifestacija će okupiti oko 200 učesnika trećeg doba i preko 50 mladih u okviru međugeneracijske saradnje uključujući učenike i studente volontere kao i brojne goste i posetioce.

Na manifestaciji trećeg doba učestvovaće prijavljene takmičarske ekipe iz opštinskih i granskih udruženja penzionera, domova i klubova penzionera i starih lica, udruženja i organizacija invalida, organizacija crvenog krsta, gerontoloških centara i drugih društava i organizacija koje brinu o trećem dobu iz Beograda i Srbije, kao i predstavnici Republike Srpske.

U okviru sportsko rekreativnog takmičenja pod motom ’’u zdravom telu – zdrav duh’’ učestvovaće tročlane ekipe u disciplinama koje su prilagođene trećem dobu: Pikado, Fudbal – penali na male golove bez golmana, Košarka – slobodno bacanje lopte u koš, Boćanje i Šah.

Manifestacija je u funkciji pripreme za Olimpijadu sporta, zdravlja i kulture trećeg doba koja će se održati na jesen u Vrnjačkoj Banji pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i omladine Vlade Republike Srbije. Inače, a Dorćolijada je na Olimpijadi trećeg doba označena kao primer dobre prakse u Republici Srbiji.

Generalni sponzor manifestacije je Ambasada Australije u Beogradu koja je prepoznala vrednost ovog Projekta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari