Sevilja se četvrti put u poslednjih sedam godina pita za trofej u Ligi Evrope 1Foto: EPA-EFE/ Ina Fassbender POOL

Ako je Real gospodar Lige šampiona, s rekordnih 13 naslova klupskog prvaka Starog kontinenta, onda su fudbaleri Sevilje „pretplaćeni“ na trofeje Lige Evrope, jer niko nema pet titula u ovom UEFA takmičenju kao Andalužani.

S tim što su Madriđani ostali bez šanse da ove sezone dopune kolekciju „ušatih“ pehara, a tim sa „Ramona Sanzeča Pishuana“ je preokretom protiv Mančester junajteda (2:1) stigao do svog četvrtog finala LE u poslednjih sedam sezona i imaće 21. avgusta priliku da zadrži stoprocentan učinak u njima.

– Bio je to očekivano težak meč, protiv velikog tima kao što je Mančester junajted moraš malo i da patiš, a mi smo to uspeli. Zahvaljujući tom jednom golu više, ali i dobroj partiji našeg golmana i učinku kompletnog tima. Zaslužili smo da se sve do kraja pitamo za trofej – u pravu je trener španskog kluba Đulen Lopetegi.

Kada je trebalo da se brani Sevilja je to radila solidarno i homogeno, ali je Jasin Bon podneo najveći teret.

Đironin čuvar mreže na pozajmici kao hobotnica je lovio brojne šuteve engleske ekipe, dopustivši samo Brunu Fernandešu da ga savlada i to sa penala u uvodnim minutima meča.

– Igrali smo pametno i bili jaki u teškim momentima, kada nam je protivnik opasno i često pretio, a znali smo kako da iskoristimo njihove loše periode. Sada smo svi maksimalno koncentrisani na finale, neopterećeni time ko će nam biti protivnik. Ovaj tim je veoma motivisan i ambiciozan, nadamo se jednoj lepoj utakmici sa srećnim krajem za Sevilju – priželjkuje šestu pobedu u zaključnih 90 minuta LE marokanski junak nedeljnog trijumfa, sa šest pročitanih udaraca „crvenih đavola“, od čega tri upućena iz 16 metara, jednim uspešnim presecanjem akcije i 56 odsto uspešnih dodavanja lopte saigračima.

U napadu su posao završili španski vezista Suso i holandski napadač Luk de Jong.

– Mančester je zaslužio malo više u ovoj utakmici, ali mentalitet i psihologija španskih ekipa je da igraju i kada zaškripi. Sevilja ima dobru konekciju sa ovim takmičenjem, nismo slučajno ponovo u finalu. Nadamo se najboljem u petak – realni je optimista Suso posle eliminacije ostrvskog velikana.

– Zahvaljujući našem neverovatnom golmanu sada možemo mirno da gledamo drugo polufinale. Fantastičan je osećaj stići na korak od trofeja – kaže De Jong.

Solskjer: Umorne glave, umorne noge

Trener poraženog sastava Ole Gunar Solskjer mirno je prihvatio činjenicu da je osvajač LE iz 2017. godine ostao bez mogućnosti da ponovi uspeh tadašnjeg tima, predvođenog trofejnim Žozeom Murinjom.

– Definitivno ćemo morati da se popravimo da bismo napravili rezultatski korak, jer nismo prošli nijedno od tri polufinala ove sezone. Od februara smo fantastični, stigli smo daleko u nekoliko takmičenja, ali je razočaravajuće da nigde nismo do kraja izgurali priču. Imali smo problema sa povredama, sa umornim nogama i umornim glavama. Na sve to, Seviljin golman je skoro sve odbranio, a mi nismo našli načina da iskoristimo više od te jedne šanse. Iako smo ih dovoljno stvorili i raspolažemo dobrim šuterima. Naročito boli način na koji smo primili taj drugi pogodak, jer mu je prethodio čitav niz grešaka. No, to je fudbal – zaključio je Norvežanin na mestu šefa struke kluba sa „Old Traforda“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari