Sferopulos pred Barselonu: Odlučiće ko više želi pobedu na utakmici 1Foto: Starsport

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos rekao je za Sport Klub da očekuje veoma tešku utakmicu protiv Barselone u okviru 25. kola Evrolige.

‘Crveno-beli’ su prvoj utakmici duple nedelje elitnog takmičenja slavili protiv Valensije 82:64, dok je katalonski klub bio ubedljiv protiv Virtusa 84:57. Susret između Crvene zvezde i Barselone na programu je u petak od 20 časova, piše Sport Klub.

“Spremamo se za meč protiv protiv Barselone, oni su veoma dobar tim, biće veoma teško za nas. Svima je teško protiv njih, znamo koliko su oni kvalitetni. Ali, neće biti lako ni njima, potrudićemo se da budemo što teži protivnik. Kako? Želimo da budemo što agresivniji, da se borimo za svaku loptu, da budemo pametni u napadu i da igramo na naš prepoznatljiv način, način na koji mi želimo da igramo, to je ključ”, naglasio je Sferopulos.

U prvom delu sezone, Barselona je slavila protiv šampiona Srbije 86:81.

“U prvom meču smo imali nekoliko dobrih i nekoliko veoma loših momenata, ali to je bilo veoma rano u sezoni, tek sam stigao, tako da očekujem da ćemo sada biti spremniji i da ćemo biti više fokusirani na naš plan i da ćemo ga bolje sprovesti na terenu”, ističe trener Zvezde.

Duel sa Barselonom biće za Zvezdu treći evroligaški, pošto je pre Valensije slavila i protiv Partizana u ABA ligi. Na pitanje koliko je zadovoljan tim nizom, Sferopulos je istakao.

“Ne možemo sada da sudimo, ne možemo da ocenjujemo našu igru ili bilo koji period sezone, mi smo usred sezone, mi smo usred rada i kada ste usred rata, onda ne donesite zaključke. Zaključci se donose posle rata, videćemo šta smo uradili u odnosu na ono što želimo da uradimo, a sada, sav fokus je na meču protiv Barselone i kako ćemo igrati protiv njih. Uvek mislim da možemo da budemo bolji, mislim da uvek ima nešto da se popravi, mislim da smo bolji iz meča u meč, trudićemo se da budemo još bolji, da ono što je dobro bude još bolje, a da ono što je loše popravimo”.

‘Crveno-beli’ će imati dan više za pripremu utakmice sa Barselonom u odnosu na katalonski klub, ali Sferopulos tome ne pridaje veliku važnost.

“Znate kako, to su stvari koje nisu toliko važne, da, to jeste jedan od detalja, ali odlučiće ko više želi pobedu na utakmici, ko bude borbeniji na parketu, jedan dan manje ili više odmora ne mora ništa da znači”.

Što se tiče toga od koga preti najveća opasnost iz redova katalonskog kluba, grčki stručnjak nema dilemu da je u pitanju sjajno sastavljen tim.

“Oni su veoma kvalitetan tim, ne bih izdvajao nijedno ime, imaju sjajna krila, videli ste na meču protiv Virtusa, Kalinić je odigrao skoro 30 minuta i postigao šest poena. Dakle, ne radi se o tome koliko poena ste dali, već o tome kakvi ste na terenu, moramo da zaustavimo sve igrače, ne smemo da se fokusirati na jednog, jer će nas onda ostali savladati”.

Zvezda pred meč sa Barselonom ima 10 pobeda i 14 poraza, dok je Barselonin skor 16-8.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari