Nema se živaca i vremena u Efesu; debakl u Kaunasu za brzopotezni otkaz treneru 1EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Turski velikan pokazao da je Ergin Ataman ipak izuzetak koji potvrđuje pravilo užasno lošeg otpora na poraze.

Delovalo je da je dvostruki šampion Evrope, imenovanjem Erdema Džana za šefa struke, spreman za smenu generacije posle letošnjeg odlaska Ergina Atamana u Panatinaikos i Vasilija Micića u Oklahomu.

Uvodni rezultati, negde i očekivano, nisu bili u skladu sa stečenim renomeom kluba poslednjih godina, ali su usko bili povezani i sa velikim kadrovskim problemima.

Efes od početka sezone kuburi sa povredama važnih igrača. Od Vila Klajburna, preko Rodriga Buboe, Derika Vilisa, Elajdže Brajanta, Tibora Plajsa… svi su oni propustili mnogo evroligaških utakmica jer su u određenom delu sezone bili povređeni.

Neminovno, odsustvo većine najboljih košarkaša odrazilo se i na rezultate u Evroligi.

Izgledalo je da su gazde kluba trpeljive i svesne da je potrebno vreme kako bi se igrači i šef struke srodili, međutim nakon debakla u Kaunasu, doživljenog u sredu uveče sa 26 poena razlike, Erdem Džan je morao da pokupi svoje stvari iz ormarića i oprosti se sa igračima.

Poraz od Žalgirisa bio je čak 15. ovosezonski Efesa u Evroligi i verovatno je ekipu izbacio iz konkurencije za mesto u plej-inu.

Ispostavilo se da je Andrea Trinkijeri potpisao otkaz mlađem kolegi koji je prošle sezone proglašen za najboljeg trenera u Evrokupu, nakon što je Turk Telekom vodio do same završnice takmičenja.

Džan je bio najmlađi trener u Evroligi ove sezone (43 godine), a pre njega stratege su menjali Asvel (dvaput), Crvena zvezda, Žalgiris, Baskonija i Fenerbahče.

Prema informacijama iz Turske, Džana bi mogao da nasledi Serđo Skariolo, bivši trener Virtusa, a pominje se i Dimitris Itudis, koji je nedavno otpušten iz gradskog rivala, Fenerbahčea.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari