Šibenka naredni klub Stefana Sinoveca 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Borac iz Zemuna bio je veliki hit ove sezone. Uspeo je da se nađe i na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća u Nišu, a jedan od boljih igrača u timu tokom takmičarske godine bio je Stefan Sinovec. Nekadašnji košarkaš Partizana pronašao je, ipak, veći izazov u vidu Šibenke, tako da će karijeru nastaviti u Hrvatskoj.

„Morali smo dovesti igrača jer nas je ostao mali broj pred ligu za opstanak. Stefan je izuzetno dobar i iskusan igrač, s velikim abaligaškim iskustvom. Obzirom na poznanstva sa trenerima koji su radili sa njim i njihovu preporuku odlučio sam ga kontaktirati i nagovoriti da dođe u Šibenku“, otkrio je Damir Milačić, trener Šibenke.

Sinovec ima veliko košarkaško iskustvo. Sa Partizanom je svojevremeno bio i regionalni, kao i šampion u domaćim okvirima.

„Trener je imao najveći uticaj na moju odluku o dolasku. Oduvek sam želeo nastupiti za neki dalmatinski klub, a kada sam dobio poziv iz Šibenika odmah sam prihvatio ponudu. Šibenka je klub velike istorije. Ovo je grad najvećeg košarkaškog umetnika u istoriji košarke Dražena Petrovića, pa mi je velika čast da budem u klubu i gradu u kome je on rođen i gde je branio boje Šibenke“, poručio je Sinovec.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari