Sigurna pobeda Partizana 1FoNet/Aleksandar Barda

U prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, Partizan je večeras u Beogradu pobedio podgoričku Budućnost sa 2:0 (0:0) i stekao solidnu prednost pred revanš koji je na programu za sedam dana u glavnom gradu Crne Gore.

Šampion Srbije je do pobede stigao pogocima Uroša Đurđevića u 53. minutu izu jedanaesterca i Leonarda u 63. minutu.

Pobeda crno-belih mogla je da bude ubedljivija da Leandre Tavamba nije propustio da realizuje dve-tri veoma izgledne šanse, od kojih je jednu bilo teže promašiti nego pogoditi.

Svih 90 minuta se igralo na polovini Budućnosti, koja je u Beograd došla sa namerom da se brani klasičnim bunkerom i od toga nije odustajala ni kada je gubila.

U prvom poluvremenu Partizan je kontrolisao igru, imao je inicijativu, ali je stvorio samo jednu pravu priliku za gol, koju nije iskoristio Tavamba.

Isti fudbaler je u 48. minutu šutirao u golmana sa samo pet metara, da bi pet minuta kasnije jedan igrač Budućnosti igrao rukom u šesnaestercu i skrivio penal, koji je uspešno izveo Đurđević.

Usledili su još žešći napadi Partizana i u 63. minutu Tavamba je centaršutem pronašao Leonarda, koji je još jednom potvrdio da je rasni strelac.

Do kraja utakmice crno-beli su imali još nekoliko šansi, ali nisu uspeli da postignu treći pogodak.

Ako se može suduti po večerašnjoj utakmici, Partizan ne bi trebalo da ima većih problema da prođe u treće kolo, jer Budućnost nije pokazala baš ništa, osim velike borbenosti.

Partizan: Kljajić, Vulićević, Ostojić, Ćirković, Miletić, Luiz, Kosović, Janković (Đuričković, 81), Mihajlović (Leonardo, 46), Tavamba (Ilić, 86), Đurđević.

Budućnost: Mijatović, Mirković, Nikač, Tučević, Simović, Mitrović, Raspopović, Pejaković (Camaj, 70), Hočko, Terzić (Ristović 64, Melunović, 77), Vlaisavljević. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari