Simona Halep tužila firmu koja je uzrok njene drastične kazne za doping 1Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Rumunska teniserka Simona Halep (31), dvostruka grend slem šampionka (Rolan Garos 2018, Vimbldon 2019), nekadašnja prvoplasirana na svetskoj listi, neće odustati od dokazivanja da je ni kriva ni dužna drastično kažnjena zbog dopingovanja.

Nju je Međunarodna agencija za teniski integritet suspendovala na četiri godine, do 6. oktobra 2026, jer je još lane u uzorku njene krvi nađena nedozvoljena supstanca roksadustat.

Rumunka je preko svojih advokata presavila tabak da tuži kanadsku firmu proizvođača kontaminiranih suplemenata koji su joj došli glave.

„Pre mesec smo podneli tužbu za odštetu“, otkrio je pravni zastupnik Halepove Bogdan Stoica, ne navodeći o kojoj se sumi radi, ali sva je prilika o nameri da se Kanađani odrape za 10 miliona dolara.

Simo, kako joj tepaju, zarađivala je mnogo od sponzorskih ugovora, što sada u vodu pada. Po podacima „Forbsa“, u 2020. je imala prihode od 10,9 miliona dolara: 6,9 od nagrada s turnira, a četiri miliona od marketinške upotrebe njenog lika i dela. Ukupno je u karijeri zaradila 40,2 miliona dolara od igranja na VTA turu, manje samo od Vilijamsovih, Venus i Serene, proslavljenih američkih šampionki.

Halepovoj su poništeni svi rezultati od avgusta do oktobra 2022, uključujući i vraćanje novca od nagrada.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari