Simultanka Vase Micića 1Foto: FreeImages/ Andy Duran

Prva utakmica Evrolige u 2019. i najava mogućih dostignuća srpskog pleja koji je i definitivno ove sezone jedan od lidera Efesa. Turski predstavnik je u prvom meču sinoćnjeg repertoara savladao Bajern (92:77) predvođen sjajnim Vasiliijem Micićem, za kojeg Dejan Radonjić jednostavno nije imao taktičko rešenje, uprkos tome što ga izuzetno poznaje još iz perioda kada su uspešno sarađivali u Crvenoj zvezdi.

Do poluvremena, za svega 13 minuta na parketu, Micić je imao već 18 poena i četiri asistencije za indeks korisnosti 24. Bajern je timskom odbranom uspeo u preostalih 20 minuta donekle da uspor Micića, ali su njegove brojke svakako ostale impresivne: 20 poena (4/4 za jedan, 2/5 za dva, 4/5 za tri), četiri skoka, pet asistencija, dve ukradene, jedna izgubljena lopta za indeks 29.

Bajern je bio oslabljen neigranjem Devona Bukera i Stefana Jovića; Vladimir Lučić je meč završio sa 14 poena, dok je Nemanja Dangubić dodao sedam. Efes je tako ostvario tek drugu pobedu na poslednjih šest evroligaških mečeva. Milano je bez većih problema protiv Budućnosti ostvario tek drugu pobedu na poslednjih osam mečeva (111:94). Među petoricom dvocifrenih najefikasniji je bio Vladimir Micov (20p), dok je Nemanja Nedović propustio meč zbog povrede.

Na evroligaškom debiju na klupi Podgoričana Jasmin Repeša je mogao da se uveri zbog čega i posle 16 utakmica Budućnost ne zna za pobedu u gostima i zašto je u Milanu oboren negativni klupski rekord po broju primljenih poena u povratničkoj sezoni. Real je preslišao zahuktali Makabi u Madridu (91:79), a najveća zasluga za bolje drugo poluvreme (44:44) pripala je Gustavu Ajonu (18p). Osim centra Madriđana dvocifreni učinak imalo je još pet igrača (LJulj devet as). Na poraženoj strani najefikasniji je bio Majkl Rol (23p).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari