Sin Predraga Stojakovića nastupiće na „Ol-star“ utakmici najtalentovanijih srednjoškolaca u SAD 1Foto:Youtube printscreen

Andrej Stojaković, sin bivšeg proslavljenog srpskog košarkaša Predraga Stojakovića, igraće na srednjoškolskom „Ol Ameriken“ meču, jednoj vrsti ol-star utakmice na kojoj će nastupiti najtalentovaniji igrači iz SAD u svom uzrastu.

Andrej pohađa srednju školu Džešuit u Sakramentu, i biće tek treći učenik u istoriji glavnog grada Kalifornije koji će nastupiti na „Ol Amerikenu“.

“Uzbuđen sam što ću biti tamo da predstavljam Sakramento i Grčku. Super sam uzbuđen“, izjavio je mladi košarkaš koji je rođen u Solunu.

Andrej je u srednjoj školi imao prosek od 25,3 poena, 9,3 skokova i 1,4 ukradenih lopti po meču. Šutirao je 49 odsto iz igre, 40 odsto za tri poena, a 80 odsto sa linije za slobodna bacanja.

Košarkaški savez Srbije nedavno je kontaktirao porodicu Stojaković u želji da privoli Andreja da nastupa za srpsku reprezentaciju.

„Razgovaram sa Peđom o tome. To je odluka koja treba da dođe od deteta. Gde se oseća najbliže, najtoplije, kao što je došlo od Tristana (Vukčevića). Maksimum je učinjen sa naše strane, ali ne možemo da kažemo da će Peđa preseći. Dete mora da odluči, a roditelj je tu da ga podrži“, izjavio je direktor reprezentacije Dragan Tarlać.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari