Sinđelić na velikoj proveri u Novom Sadu 1

Fudbaleri lidera na tabeli Dinama iz Vranja na svom terenu posle teškog gostovanja i pobede protiv Metalca imaće naizgled lakši zadatak protiv ČSK iz Čelareva.

Sinđelić koji ima pet bodova zaostatka za južnjacima gostuje u Novom Sadu i u slučaju pobede protiv Proletera, „orlići“ bi mogli da ostanu u trci za jesenju titulu.

Metalac će gostovati ekipi Budućnosti u Dobanovcima, i s obzirom da Milanovčani imaju bolji skor ove jeseni kada igraju na strani (4 pobede i jedan remi) treba očekivati da bivši supreligaš napadne iz svih oružja, jer samo pobeda ih ostavlja u vrhu tabele.

Kragujevčani gostuju Temniću 1924 u Kruševcu, dok će Radnički u Pirotu igrati protiv Novog Pazara, tima koji je poslednjih nedelja opterećen personalnim problemima unutar kluba, zbog ostavke predsednika i problematične finansijske situacije, što Piroćance stavlja u ulogu favorita u ovom meču. U vojvođanskom derbiju snage će odmeriti Inđija i TSC iz Bačke Topole, tim koji je u poslednja četiri kola osvojio osam bodova, što je ispod planiranog učinka ovog kvalitetnog tima. Zanimljivo će biti i u Užicu, gde osokoljena Sloboda, posle pobede u Kragujevcu (2:0), dočekuje sve ambiciozniju i uigraniju ekipu Teleoptika, koja i u ovom meču nema šta da izgubi. Užičani jesu favoriti u ovoj utakmici, ali to će morati da pokaži i na samom terenu. 

Zanimljiva statistika

* Na 80 odigranih utakmica postignuto je 172 pogotka ili 2,15 po svakom meču.

* Domaće ekipe su zabeležile 39, a gosti 21 pobedu dok je 20 utakmica završeno nerešeno.

* Domaće ekipe postigle su tačno 100 golova (1,25 po utakmici) a gosti 72 (0,9 po meču).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari