Sinsinati: Đoković se vežbao u porazu s Ćaćićem u dublu, u singlu start protiv Španca Davidoviča Fokine 1Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Naš najbolji teniser Novak Đoković često je praktikovao da na turnirima iz masters serije na američkom tlu u susret Ju-Es openu igra i u dublu da bi sticao rutinu i privikavao se na tvrdu podlogu u delu sezone iza Vimbldona.

Češće se ogledao u igri parova u Kanadi, ali pošto je ovo godine propustio iskušenje u Torontu, s Nikolom Ćaćićem, kome je to glavno opredeljenje, okušao se u Sinsinatiju.

U tom gradu u Ohaju je prvi put posle četiri godine, a i 2019. je igrao dubl. Partner mu je bio Janko Tipsarević.

Protivnici Ćaćiću i njemu nisu bili laki. Džejmi Mari, 37-godišnjak, stariji brat britanskog asa Endija (povukao se u singlu), koga naši poklonici tenisa pamte po vimbldonskom trijumfu s Jelenom Janković u igri mešovitih parova 2007, i Novozelanđanin Majkl Venus su uigrana kombinacija. Uzeli su ove godine tri trofeja: na betonskom u Dalasu i na šljaci u Ženevi i Banjaluci.

Savladali su naše tenisere sa 6:4, 6:2. U drugom kolu se sastaju s prvim nosiocima Holanđaninom Veslijem Kulhofom i Marijevim zemljakom Nilom Skupskim.

U isto vreme s Đokovićevim mečom u dublu tekao je na drugom terenu susret iz kog mu pobednik ide na megdan u singlu u drugom kolu, budući ad je naš as, drugi nosilac, bio slobodan na početku.

Španac Alehandro Davidovič Fokina (23, na svetskoj listi) rutinski je savladao Argentinca Tomasa Martina Etčeverija (31) sa 6:3, 6:2. Fokina je u dobroj formi. U Torontu je dogurao do polufinala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari