Sinsinati: Kecmanović spasao dve meč-lopte, Amerikanac Pol ipak za nijansu bolji 1Foto: EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

Naš trećeplasirani teniser na svetskoj listi Miomir Kecmanović (41. mesto) izgubio je u prvom kolu na turniru iz masters serije u Sinsinatiju od Amerikanca Tomija Pola (13) sa 7:5, 7:6 (7:2).

U prvom setu je samo domaći igrač imao brejk-prilike, ali brejka nije bilo do 12. gema. Kecmanović je u zao čas popustio na svoj servis. Treći „reket“ SAD je to iskoristio da povede s 1:0 u setovima.

U drugom setu naš teniser je pri 3:3 stekao prve šanse da osvoji gem na suparnički servis, ali je oba puta Pol preko mreže poslao neodbranjive projektile. Izvukao se.

Zatim je ponovo bilo 4:4, 5:5, 6:5. Kecmanović je opet servirao za taj-brejk. Njegov rival je imao jednu pa drugu meč-loptu, ali je naš teniser ispoljio hrabrost da rizikuje, što mu se i isplatilo – 6:6.

U „produžetku“ Pol je s 5:1 široko otvorio vrata pobede.

Čini se da je u meču na Polovu stranu prevagnulo to što je duže na severnoameričkom tlu od Kecmanovića, koji je posle Vimbldona igrao na šljaci u Gštadu i Hamburgu. Na mastersu u Torontu je savladao samo jednu prepreku, a Amerikanac je dogurao do polufinala.

Inače, Kecmanoviću su pripala oba prethodna međusobna duela. U prvom kolu u Njujorku 2020. savladao ga je sa 6:4, 6:2, a na Australijan openu prošle godine u drugom kolu sa 7:6 (9:7), 7:5, 7:6 (10:8). Rezultat iz Sinsinatija je podsetio na okršaj u Melburnu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari