Širle sačuvao tradiciju 1Foto: Fonet/AP

Najveću pažnju privukao je meč Borusija Dortmund – Real, koliko zbog kvaliteta i renomea rivala, toliko i zbog sukoba između Zinedina Zidana i Kristijana Ronalda.

Prvi gol u sinoćnjem programu delo je baš Kristijana Ronalda u 17. minutu. On je posle pogotka pritrčao treneru da ga pozdravi. Iako je bilo jasno da nije sve idealno u odnosima, bilo je očigledno i da postoji namera da se profesionalizam stavi u prvi plan. Međutim, pre 98. gola Portugalca u elitnom takmičenju domaćin je oštećen za penal, kada je upravo Ronalda pogodila lopta u ruku. S druge strane, Dortmund je kažnjen posle školske kontre Madriađana – Bejl je ostavio loptu petom do Ronalda, a ovaj je sa desetak metara zakucao u mrežu – 0:1.  

Pred kraj poluvremena golman Navas je častio Nemce golom. Očajno je boksovao loptu posle slobodnog udarca, Obamejangu je preostalo samo da zatrese mrežu, dok je Ronaldo imao još jednu zanimljivu situaciju, u kojoj je uzaludno tražio priznavanje gola posle dosuđenog ofsajda.

Tek u nastavku, Realu su se novi napadi isplatili, Varan je odlično natrčao na jednu loptu posle stative Benzeme za 1:2, ali je i Borusija imala šta da kaže, pa aktuelni prvak Evrope ni iz šestog pokušaja nije uspeo da slavi u Dortmundu. Čekali su Nemci završnicu i dočekali, Širle je nezadrživo zakucao loptu pod prečku i postavio konačan rezultat – 2:2. Remi je, realno, i pokazatelj pravog odnosa na terenu.

U ostalim mečevima nije bilo velikih iznenađenja, zagrebački Dinamo nastavio je hod po trnju u elitnom takmičenju , ubedljivi su bili Kopenhagen i Sporting, dok su Lester, Totenhem i Sevilja minimalnim pobedama osvojili po velika tri boda.

Grupa E

CSKA – Totenhem         0:1     (0:0)

Monako – Leverkuzen   1:1    (0:0)

Grupa F

Dortmund – Real Madrid                  2:2     (1:1)

Sporting – Legija  2:0    (2:0)

Grupa G

Kopenhagen – Briž        4:0    (0:0)

Lester – Porto      1:0    (1:0)

Grupa H

Dinamo – Juventus         0:4     (0:2)

Sevilja – Lion       1:0    (0:0)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari