Sito za baraž Lige nacija 1Foto: STARSPORT

Fudbalska A reprezentacija Srbije danas će u Kruševcu odigrati prvu od dve utakmice ovog meseca, a prijateljski meč sa Paragvajem poslužiće kao generalna proba za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020, protiv Litvanaca za četiri dana u njihovoj zemlji.

I još više, kao dodatno sito i rešeto za igrački kadar u 180 minuta polufinala baraža Lige nacija sa Norveškom, jer „orlovi“ samo još tim zaobilaznim putem mogu da se posle dve decenije vrate na kontinentalni šampionat.

Zbog toga je selektor Ljubiša Tumbaković za prvi netakmičarski nastup najjače selekcije van Beograda, posle tri godine, i duel iza toga osim proverenih snaga pozvao i neke povratnike, a juče je naknadno priključio i golmana Vojvodine Emila Rockova.

Teško da će ovaj čuvar mreže početi duel, ali ko god da bude u startnih 11 ili među šest dozvoljenih izmena, trebalo bi da iskoristi ovu utakmicu za dalje uigravanje i prihvatanje trenerskih ideja nekada trofejnog stratega Partizana, s obzirom da je bivši selektor Crne Gore s njima radio samo u septembru, kada je Srbija porazom od Portugala sama sebe izbrisala iz kruga kandidata za direktan plasman iz B grupe na EURO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari