SK saznaje: Zvezda daje milion i po evra za Bukarija 1Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Zvezda je već dovela vezistu Kingsija Kangvu (23) iz ruskog Arsenala. Ko je sledeći?

Kako Sport Klub saznaje, srpski šampion je zavšio izvesnih 50 odsto posla (procene idu i do 80) oko transfera Osmana Bukarija (23) iz Genta, a to znači: brzonogi napadač je pristao da se preseli u Beograd.

Preostali deo puta do parafa, nalazi se u kancelarijama belgijskog prvoligaša, gde bi trebalo da se izdejstvuje dozvola za napuštanje kluba, uz odgovarajuće obeštećenje. Do našeg portala stiže i glas da su u igri cifre veće od milion evra. Koliko veće?

Ne mnogo, pošto bi, najverovatnije, milion i po otvorio vrata selidbi Bukarija u redove Beograđana. Pravi igrač. Ozbiljan igrač. Dribler na mlazni pogon. Super atraktivan. Za desni bok, Vruće, baš vruće.

Meta osvajača duple krune su i dvojica legionara u ruskoj Premijer ligi, a, da li će stići i pojačati crveno-bele, zavisi, pre svega, od statusa koji će stranci, zbog rata u Ukrajini, dobiti u letnjem prelaznom roku.

Podsetimo, kolumbijski internacionalac Mateo Kasijera (25) u prethodnoj sezoni je upisao 14 golova i šest asistencija u dresu Sočija i toplo se preporučio (svojevremeno je nosio dres Deportiva iz Kalija, nastavio u Ajaksu, igrao u mlađim kategorijama popularnih „kopljanika“, zatim i za najjači sastav ekipe iz Amsterdama – 21 meč, tri pogotka – išao i na pozajmicu u Groningren, odakle se uputio u portugalski Belenenseš, da bi kasnije izabrao Soči).

Odluku FIFA iščekuje i Rodrigo Prado, poznatiji kao Rodrigao (26), Brazilac, centralni bek Sočija (28 utakmica, tri gola u protekloj sezoni), koji, na tržištu, vredi, navodno, tri miliona evra, što je prevelika suma za Crvenu zvezdu, no, ukoliko svetska kuća fudbala umeša prste, mogao bi, uz minimalnu odštetu, da dobije zeleno svetlo i napusti Rusiju.

Što se ostanaka u Ljutice Bogdana tiče, na okupu će se zadržati najjače snage (jedino bi Eraković mogao da ode u slučaju izuzetne finansijske ponude), aktivirana je klauzula iz ugovora Pankova, po kojoj je i dalje vezan za Crvenu zvezdu…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari