Slavko Gak: Nisko je politizovati nacionalni i svetski uspeh vaterpolista 1Slavko Gak Foto: Sekretarijat za informisanje grada Beograda

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Slavko Gak, reagujući na izjavu nekadašnjeg vaterpoliste i aktuelnog predsednika Odbora Narodne stranke za sport Danila Ikodinovića da vaterpolisti moraju da idu na pripreme u druge države, uzvraća da je nisko politizovati njihov ogroman nacionalni i svetski uspeh i da oni to nisu zaslužili.

Gak je upitao gde se i zašto Ikodinović pripremao za važna takmičenja, da li samo u Srbiji ,,ili svi sportisti, pa i vaterpolisti, idu i na druge lokacije u drugim državama iz različitih razloga“.

,,Sportski stručnjaci znaju to itekako da procene u zavisnosti od sporta“, objasnio je Gak, koji je lažnom dilemom nazvao i Ikodinovićevo pitanje odakle novac koji se ulaže u vaterpolo klubove.

,,Zašto neki ne žele da priznaju razliku u odnosu prema zlatnim srpskim vaterpolistima iz vremena kada im se za period od 2008. do 2012. dugovalo 1,3 miliona evra za neisplaćene premije za osvojene medalje na velikim evropskim i svetskim takmičenjima“, upitao je Gak.

,,Ovu najveću nepravdu u srpskom sportu je 2018. godine ispravio predsednik Srbije Aleksandar Vučić isplatom dugovanja vaterpolistima“, istakao je on i podsetio da je pre dve godine uplaćeno 1,2 miliona evra na ime pomoći srpskim vaterpolo klubovima za učešće na evropskim i regionalnim takmičenjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari