Sledi najbitniji meč 1Foto: Starsport (arhivska fotografija)

Trećom pobedom u grupi, protiv Finske, odbojkaši Srbije izborili su direktan prolaz u četvrtfinale koje se igra u četvrtak.

Za razliku od prošlog Evropskog prvenstva kada se jedva domogao četvrtfinal, u kome je potom i zaustavljen pošto su Francuzi bili bolji, na ovom šampionatu Evrope srpski tim je od početka svakoj utakmici pristupao skoncentrisano, bez kalkulacija.

– Od prve utakmice idemo na pobedu. Nismo hteli da pravimo nikakve proračune. U meču sa Estonijom primili smo jedan šamar tako da sa Finskom nikako nismo mogli da ponovimo iste greške. Sada mislimo samo o narednom meču, i ko god da nam bude protivnik, mislim da imamo dobre šanse da se nađemo u polufinalu – kazao je kapiten Dragan Stanković.

Aleksandar Atanasijević takođe je istakao da je naredni meč, u kome će Srbija igrati protiv pobednika meča između Bugarske i Finske, najbitniji na celom prvenstvu. Kako će Srbija imati dva dana za odmor, srpski odbojkaš je dodao da će to biti sasvim dovoljno vremena da se naprave još neke korekcije u igri.

– Sada moramo da se skoncetrišemo na ono najvažnije, meč protiv Bugarske je mnogo važniji od finala – rekao je Atanasijević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari