Sledi peticija za smenu gradskog većnika za sport 1Foto: Vojkan Ristic

Na jučerašnje gostovanje Proleteru u Novi Sad fudbaleri Dinama su otputovali o trošku predsednika i trenera Dragana Antića, koji je bio primoran da iz svoga džepa podmiri nemale troškove s obzirom da je klupska kasa prazna.

– Klub je gradski, a ne moje privatno vlasništvo i nemam nameru da podlegnem ucenama pojedinaca iz gradske uprave i da položim lične garancije za finansiranje Dinama. Uslediće pokretanje peticije za smenu većnika za sport Nenada Đorđevića, najavio je Antić.

Iz Sportskog saveza Vranja, krovne organizacije koja objedinjuje sve klubove iz grada, oglasili su se saopštenjem u kome su pružili podršku prozvanom gradonačelniku Vranja Slobodanu Milenkoviću i većniku za sport Nenadu Đorđeviću.

– Želimo da Dinamo i dalje postiže dobre rezultate i da u najboljem svetlu predstavlja Vranje na sportskoj karti Srbije, ali rešenje za probleme jeste u razgovoru za koji se zalažemo i u kome smo spremni da pomognemo, navodi se u saopštenju koje je potpisao Bratislav Antić, predsednik Sportskog saveza grada.

Iz gradske uprave su ponovili stav da je za finansijsku podršku Dinamu opredeljeno maksimalnih dvadeset procenata od ukupno 50 miliona dinara koliko je projektovani budžet za sport. Sredstva nisu doznačena na račun kluba navodno iz proceduralnih problema od strane uprave Dinama, koja mora da poštuje “ zakonsku proceduru kada su u pitanju sredstva koja se izdvajaju iz gradskog budžeta“.

S obzirom na to da troškove takmičenja u Super ligi Srbije koji iznose oko 700.000 evra, jasno je da 10 miliona koliko je opredeljeno iz gradskog budžeta predstavlja samo manji deo sredstava. Dinamu posle meča koji će odigrati ovog vikenda protiv Radnika kao domaćin na gostujućem terenu Gradskog stadiona u Surdulici predstoji još sedam utakmica u plej-autu Superlige Srbije, u kojima će Vranjanci pokušati da izbore opstanak.

Inače, radovi na uređenju tribina i klupskih prostorija na Stadionu „Jumko“ traju nekoliko meseci i privode se kraju. Komisija za takmičenje FSS već je boravila u Vranju, ali nije dala dozvolu da Dinamo igra na „Jumku“ dok svi radovi ne budu završeni u skladu sa propisima. Nova „vizita“ ljudi iz FSS biće već naredne nedelje i svi u Vranju očekuju pozitivnu odluku kako bi Dinamo utakmice plej-auta igrao pred domaćom publikom.

I Vranje na spisku za novi stadion

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u devet gradova u Srbiji, među kojima je i Vranje biti izgrađeni novi stadioni po svim standardima UEFA, kako bi „Srbija mogla da se kandiduje za samostalnu organizaciju jednog velikog fudbalskog takmičenja“. U Vranju već postoje dva stadiona, gradski i stadion „Jumko“, pa bi tako ovaj grad bio jedan od retkih u Srbiji sa tri ovakva sportska objekta namenjena pre svega fudbalu. Pored Vranja prema najavama predsednika, gradiće se u Leskovcu, Kragujevcu, Loznici, Kraljevu, Zaječaru, Subotici i Novom Sadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari