Smederevski jedriličari na Paliću osvojili zlato i bronzu u klasi 470 1Foto: Rajko Brkic/podunavlje.info

Na tradicionalnoj Prvomajskoj regati, proteklog vikenda na Palićkom jezeru, smederevski jedriličari osvojili su dve medalje, dvočlana posada Brodarskog kluba Metalac popela se na šampionsko postolje, dok su članovi Jedriličarskog kluba Smederevo morali da se zadovolje bronzom u klasi 470.

Više od 90 takmičara iz Srbije i Mađarske učestvovalo je na tradicionalnoj regati koja je ove godine proslavila vredan jubilej – 75 godina organizovanja jedriličarskih nadmetanja na Paliću.

Ujedno, bila je ovo i prva regata u seriji regata za prvenstvo Srbije. Najbrojniji su bili takmičari klase Optimist, deca uzrasta od 7 do 15 godina, kojih je bilo više od 40.

Pvog dana održane su tri trke po zapadnom vetru (3m/s), drugog dana nije bilo uslova za jedrenje, dok su trećeg takmičarskog dana vožene tri trke po jakom zapadnom vetru (8-10m/s).

Pobednici po klasama su: 470-Miloš Poznić, FIN- Tihomir Zakić, LASER-NiKola Banjac, RADIAL- Maja Knezevic, LASER4.7- Viktor Batizić, OPTIMIST- Andrej Bozoki.

Na istom regatnom polju, već narednog vikenda, od 7. do 9. maja, biće organozovana međunarodna regata Otvoreni Kup Jugoistočne Evrope, koja će okupiti najbolje dečake i devojčice iz regiona u klasi Optimist.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari