Smenjeni Obradović: Zajednička odluka 1

“Stojim iza izbora Nenada Zimonjića za v. d. selektora Dejvis kup reprezentacije. Radi se o zajedničkoj odluci da neke stvari promenimo kako bismo stigli do još boljih rezultata.

Znamo da sve vrste promena mogu da doprinesu da bude samo još bolje. I tu nema nikakve drame”, kaže za Danas sada već bivši selektor muškog teniskog tima Bogdan Obradović.

Na pitanje da li je u prethodnom periodu razgovarao sa predstavnicima Teniskog saveza Srbije (TSS) o produženju svog ugovora Obradović odgovara da se „o tim stvarima nikada ne razgovara, teku pripreme, rade se mečevi“. On dodaje da će Dejvis kup tim moći da računa na njegovu podršku i pomoć u budućnosti, kao i da se nada da će doći do boljih rezultata.

Mogućnost da Bogdan Obradović, koji je predvodio Dejvis kup tim poslednjih devet godina, ode sa čela nacionalne ekipe pominjana je krajem prošle godine, nakon što je oštro kritikovao novog člana tima Novaka Đokovića Pepea Imaza. Selektor je demantovao ove informacije objašnjavajući da ne razmišlja o ostavci kao i da ne zna do kada ima ugovor sa Savezom.

Ispostavilo se da ugovor Bogdanu Obradoviću ističe 21. januara ove godine i da je došlo vreme za promene u Dejvis kup timu. Ono što je ipak ostalo nejasno jeste zbog čega je konkurs za novog kapitena raspisan sada a ne ranije. Na ovo pitanje juče nismo uspeli da dobijemo odgovor od predstavnika TSS-a. U međuvremenu Nenad Zimonjić postavljen je za vršioca dužnosti selektora. Srpski teniser, koji je trenutno u Sidneju, gde igra u dublu sa Viktorom Troickim, kaže da je cilj Dejvis kup tima da se ponovo osvoji Salatara.

– Verujem da u najjačem sastavu možemo svakog da pobedimo, bez obira na podlogu i da li igramo kod kuće ili u gostima. Naravno, najvažnije je da igrači budu zdravi. Imamo odličnu atmosferu timu, dugo godina smo svi zajedno, i daćemo sve od sebe počev od tog susreta sa Rusima, pa u svakom narednom duelu. Još je rano da kažem sa kojim ćemo timom u februaru izaći na teren, a konačnu odluku doneću odmah posle Australijan opena, mada do 24. 1. treba da prijavim ekipu – kaže Zimonjić povodom predstojećeg susreta Dejvis kup reprezentacija Srbije i Rusije početkom februara.

Konkurs za izbor novog selektora otvoren je do 26. januara. Potpuno je izvesno je da će nakon januara Zimonjić i zvanično postati selektor Srbije. Srpski igrač kaže da ne planira da odustane od teniske karijere odnosno da će nastaviti da igra na ATP turu.

– Igraću i dalje na ATP turu, ako bude potrebno u nekim mečevima odigraću dubl za reprezentaciju. Uostalom, zato sam i prihvatio funkciju igrač-selektor. Biće teško u nekim situacijama, ali ću svakako raditi ono što je najbolje za tim – objasnio je Zimonjić.

I Đoković na spisku

Nenad Zimonjić je otkrio i širi spisak igrača na koje računa, kao i deo stručnog štaba.

– Imaću dvojicu teniskih trenera u reprezentaciji. To će biti Dušan Vemić i Jovan Savić, koji će biti od velike pomoći kako bismo sve uskladili. Reprezentaciju ćemo činiti: Đoković, Troicki, Lajović, Tipsarević, Krajinović, i ja. Na širem spisku će biti Đere, Tepavac, Milojević, Zekić, Krstin, Kecmanović, Bozoljac. Sastav će zavisiti od trenutne forme, rezultata, podloge, kao i rasporeda turnira koji igrači imaju – kazao je Zimonjić.

Troicki i Tipsarević u četvrtfinalu

Viktor Troicki igraće četvrtfinale u Sidneju protiv Filipa Kolšrajbera pošto je prethodno bio bolji od 41. igrača sveta Paola Lorencija (6:3, 6:4). I Janko Tipsarević zakazao je četvrtfinalni duel, na čelendžeru u Tajlandu, gde je pobedio Sadija Dumbiju iz Francuske (266. na svetu) sa ubedljivih 6:3, 6:1. Juče su se srpski teniseri borili I za učešće na Australijan openu. Prvu rundu kvalifikacija prošli su Peđa Krstin, Laslo Đere i Miljan Zekić, dok su Nikola Milojević i Marko Tepavac ispali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari