Patrick Mahomesfoto EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

U noći između četvrtka i petka u Kanzas Sitiju krenula je nova sezona NFL.

Aktueni šampioni Čifsi dočekali su Detroit Lajonse, a tim iz Mičigena napravio je iznenađenje i došao do pobede rezutlatom 21:20, piše Sport Klub.

Pripremalo se veliko slavlje i podizanje šampionske zastave za osvajače prethodnog Superboula na ispunjenom stadionu “Erouhed”. Međutim, drugačije planove su imali “Lavovi”, tim koji nije osvojio svoju diviziju od 1993. godine.

Igrao je odlično Patrik Mahoms, kvoterbek Čifsa, iako nije imao pomoć Trevisa Kelsija, koji se promenio ranije tokom nedelje. Treba spomenuti i da je odbrana domaćina bila oslavljena neigranjem linijaša Krisa Džonsa. Ipak, retko ko je očekivao da će domaćin pasti na „Erouhedu“, što se događa izuzetno retko.

Poveli su Lajonsi tačdaunom Sent Brauna posle dodavanja, ali u drugom poluvremenu napad Čifsa preokreće. Dodavanja za poene uhatili su Rajs i Bel – oba na dodavanja Mahomsa, koji je bio lišen usluga svog najboljeg hvatača.

Međutim, tačdaun Brenča u trećoj i trčanje Montgomerija u end zonu u poslednjoj četvrtini doneli su iznenađujuću pobedu gostima.

Gof je na ovom meču produžio seriju uspešnih dodavanja bez ijednog “intersepšna” na čak 359. U pitanju je treći najduži takav niz u NFL istoriji.

U narednom kolu Lajonsi će dočekati Sijetl Sihokse, a šampioni će gostovati Džeguarsima u Džeksonvilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari