Solskjer preti Kavanijem 1Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Jedina prava neizvesnost od večerašnjih mečeva petog kola Lige šampiona vlada u Grupi H, gde bi poraženi iz susreta Mančester junajted – Pari Sen Žemen mogao da se nađe u problemu za prolazak u nokaut fazu.

„Crveni đavoli“ su lideri u grupi, ali ako Lajpcig ispuni očekivanja i pobedi u gostima Bašakšehir, lako se može desiti da jedan od velikana, Junajted ili PSŽ, mora da na proleće takmičenje nastavi u Ligi Evrope.

U prvom meču u prvom kolu, na „Parku prinčeva“, Junajted je slavio sa 2:1. Trener engleske ekipe Ole Gunar Solskjer uzda se u to da će „svecima“ presuditi upravo njihov bivši napadač, koji je u poslednjem prelaznog roku stigao na „Old Traford“ – Edison Kavani.

– Edison je spreman da igra i naročito se raduje što će na teren protiv PSŽ-a. On je profesionalac i siguran sam da će iskoristiti svu svoju energiju da pokaže šta zna. Iako je proveo lepe godine u PSŽ-u siguran sam da bi isto koliko i ja želeo da bude strelac protiv njih – tvrdi Solskjer.

Vezista Junajteda Doni van de Bek smatra da njegov klub ne sme da ispusti priliku da na svom stadionu reši pitanje prolaska u osminu finala Lige šampiona.

– Igramo protiv jednog od najjačih evropskih klubova. Međutim, moramo da damo sve od sebe da pobedimo. Ne smemo dozvoliti da dođemo u situaciju da u poslednjem kolu u Nemačkoj protiv Lajpciga moramo da tražimo bodove. Time bi sebe doveli u veoma komplikovan položaj – rekao je Van de Bek.

Derbi Grupe E između Sevilje i Čelsija igra se za prestiž.

Oba kluba su obezbedila plasman u osminu finala, a sada jedino treba da međusobno odluče ko će s prvog, a ko s drugog mesta.

Iako prvo mesto formalno donosi lakšeg rivala u nokaut fazi, nema dileme da će treneri kalkulisati i odmarati glavne igrače za izazove u domaćim prvenstvima.

Menadžer Čelsija Frank Lampard tvrdi da želi da osvoji prvo mesto, ali ne krije da neće izaći sa prvim timom.

– Sezona je duga i imam obavezu da rotiram igrače kako bi izdržali napore. Ove godine se mečevi igraju na svaka tri dana jer je kasno počela sezona i to je nešto o čemu moramo da vodimo računa. Želimo prvo mesto i nemojte sumnjati da 11 igrača koji izađu na teren imaju nameru da daju sve od sebe kako bi pobedili. Igramo na našem terenu i imamo obavezu prema navijačima da pobedimo – istakao je Lampard.

Lacio bi i u slučaju poraza na gostovanju Borusiji Dortmund sačuvao drugo mesto u Grupi F, ali trener Simone Inzagi ne želi da ništa prepušta slučaju.

– Sa bodom u Dortmundu bi imali jasnu sliku na tabeli i ne bi morali da u poslednjem kolu tražimo nerešen rezultat protiv Klub Briža. Zbog toga tražim od mojih igrača da pruže maksimum i izvrše zadatak onako kako se to od njih očekuje. Ako smo Borusiju mogli da pobedimo u Rimu 3:1, onda ne bi smeo u gostima da dođe u pitanje najmanje nerešen rezultat – zaključio je Inzagi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari