Sonja Vasić i Filip Filipović nose zastavu Srbije na otvaranju OI 1Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO)

Zastavu Srbije ceremoniji na otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju nosiće košarkašica Sonja Vasić i vaterpolista Filip Filipović, saopštio je danas Olimpijski komitet Srbije (OKS).

Nakon što je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) dao mogućnost nacionalnim komitetima da na Igrama u Tokiju državnu zastavu prvi put nose muški i ženski sportista, Izvršni odbor OKS je danas usvojio predlog Sportske komisije OKS da to budu Filipović i Savić.

Filipović je predvodio reprezentaciju Srbije do zlate medalje na Olimpijski igrama u Rio de Žaneiru, dok je Sonja Vasić sa nacionalnom selekcijom osvojila broznu u Riju.

Ona je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu osvojila zlato sa Srbijom, a izabrana je i za najkorisniiju igračicu turnira.

Predsednik OKS Božidar Maljković je na današnjoj sednici obavestio članove Izvršnog odbora da je u ovom momentu ukupno 83 sportista izborilo plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

On je, takođe, obavestio prisutne članove da dosadašnji Šef misije OKS Damir Štajner neće biti u mogućnosti da svoju funkciju obavlja na 32. letnjim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Predloženo je da Šef misije Olimpijskog tima Srbije bude Nataša Janković, menadžer za promociju olimpijskih vrednosti OKS, što je i usvojeno glasovima članova IO.

Olimpijske igre u Tokiju održaće se od 23. jula do 8. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari