SP: Engleska deklasirala Panamu 1Foto: EPA-EFE/ FRANCK ROBICHON

U prvom meču jedanaestog dana Svetskog prvenstva u fudbalu viđen je „vatromet“ golova i veoma ubedljiva pobeda Engleske nad Panamom od 6:1.

Trostruki strelac bio je kapiten tima Hari Kejn, dvostruki – štoper, Džon Stouns, kome su to prvi golovi u dresu sa nacionalnim grbom, dok je jedan bio delo i Džesa Lingarda.

Engleska je bila daleko bolji rival i zasluženo je slavila, čime je obezbedila mesto u osmini finala takmičenja.

Ponovo je ekipa Gereta Sautgejta dominirala u prekidima i igri glavom pošto su od prvih pet golova dva bila nakon kornera i slobodnog udarca, a glavni sudija na meču Gehad Griša je opravdano dosudio i dva penala za favorita na današnjem meču, koje je u gol pretvorio najbolji strelac reprezentacije, Hari Kejn.

Već posle 22. minuta bilo je jasno da Panama neće napraviti nikakvo iznenađenje danas, pošto su gubili sa 2:0, da bi do poluvremena bilo velikih 5:0 za protivnika.

Ipak, jednog od dva debitanta na ovom Mundijalu to nije sprečilo da se bori i dalje i u 78. minutu su nakon slobodnog udarca postigli utešni pogodak, a prvi u istoriji svoje zemlje na Svetskim prvenstvima. Strelac je bilo rezervista Felipe Baloj, a do kraja susreta Panama je imala još jednu sjajnu priliku za postizanje gola, no siguran je bio Džordan Pikford.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari