SP: Island iznenadio Argentinu 1Foto: EPA-EFE/ PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY

Fudbaleri Islanda i Argentine odigrali su jednu od najboljih utakmica na Svetskom prvenstvu i „podelili plen“, posle 90 minuta rezultat je bio 1:1.

Iako je ovo bio susret „Davida protiv Golijata“, jednog od kandidata za osvajanja Svetskog prvenstva i drugog, potecijalno najvećeg iznenađenja istog, videli smo sjajan fudbal, pun šansi i uzbuđenja.

Poveli su „Gaučosi“ preko Kuna Aguera u 19. minutu, kada je sjajno iskoristio jednu loptu Markosa Roha, okrenuo se i šutirao pod prečku gola Hanesa Haldorsona, da bi samo nakon četiri minuta Islanđani izjednačili – strelac prvog gola na Svetskim prvenstvima u istoriji zemlje bio je Alfred Finbogason.

Posle tog trenutka videli smo inicijativu Argentine, ali i dobre pokušaje Islanda pred golom Vilija Kabaljera, no ne i promenu rezultata u prvom poluvremenu.

Drugo poluvreme su obeležili šutevi Mesija, ali je gotovo uvek Haldorson izlazio kao pobednik, da bi u 64. minutu i odbranio penal jednom od najboljih igrača današnjice, čime je stekao epitet igrača utakmice.

U finišu susreta u igru je ušao i napadač Juventusa Gonzalo Iguain, ali nije mogao da promeni rezultat u korist dvostrukog osvajača Svetskih prvenstava.

Islanđani su se organizovano branili, nisu paničili i zasluženo su odneli bod iz svog meča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari