SP: Još jedan remi rukometašica Srbije 1Foto: Rukometni savez Srbije

Rukometašice Srbije odigrale su nerešeno, 27:27, protiv reprezentacije Holandije u četvrtom kolu G grupe Svetskog prvenstva.

Nema dileme da su naše igračice bile bolji rival i da su više zaslužile trijumf, ali nekoliko diskutabilnih odluka sudija je „vratilo“ reprezentaciju Holandije „u život“, što su svetske i evropske vicešampionke obilato umele da iskoriste, pa su pet sekundi pre kraja stigle do gola, a samim tim i boda, koji po svemu viđenom nisu zaslužile večeras.

U prvom poluvremenu naše reprezentativke su muku mučile sa brzim centrom protivnika, kao i sa munjevitim kontrama na koje nisu imale jasan odgovor, ali ih je „držala u životu“ fenomenalna Marina Dmitrović koja je čak šest od svojih osam golova u prvom poluvrmenu postigla u prvih petnaest minuta igre, pa Holanđanke nisu bile u velikom „plusu“, iako su nekako bile dopadljivije na samom terenu.

Ipak, situacija se u drugom delu promenila, posle završenih napada, brzi centar su krila Srbije „sekla“ sitnim faulovima, što je omogućavalo da se naše rukometašice kvalitetno u odbrani poslože, a onda je i samim Holanđankama bilo znatno teže da dođu do nekog pogotka.

Pogotovo su bile nemoćne od 45. do 55. minuta kada je fenomenalna Marija Čolić zaređala sa izvanrednim „jedan na jedan“ odbranama iz svih pozicija sa kojih su napadale protivnice večeras, no ni „plus tri“ koliko su u jednom trenutku imale Andrea Lekić i drugarice nije bilo dovoljno da se upiše pobeda protiv favorita naše grupe, jer su u poslednjih deset minuta sudije iz Švedske isključivale Mariju Obradović i Jelenu Lavko zbog faulova koji na suprotnoj strani terena nisu sankcionisani na isti način, pa je u tom periodu reprezentacija Srbija često igrala sa igračicom manje, što je rezultiralo slabijim napadima i odbrani koja jednostavno nije mogla da odbije nalet Holanđanki, te je na kraju susreta bodovni saldo podeljen, a reprezentaciji Srbije ostala još jedna utakmica u grupi i nova šansa da osvoji dva boda koja bi je, u zavisnosti od ostalih rezultata, poslala na prvo ili drugo mesto grupe.

Taj meč na programu je u petak uveče u 20:30 časova, a protivnik je reprezentacija Južne Koreje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari