SP: Maestralna igra i pobeda Srbije protiv Italije 1Foto: EPA-EFE/ STANISLAW ROZPEDZIK

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedom je započela učešće na finalnom turniru Svetskog prvenstva koje se igra u Italiji i Bugarskoj.

Oni su u okviru prvog kola J grupe deklasirali domaćina Italiju sa 3:0 u setovima (25:15, 25:20, 25:17) i praktično došli na prag plasmana u polufinale iako ih očekuje još jedan meč u grupi i to sutra uveče od 20:30 časova, protiv selekcije Poljske.

„Orlovi“ su večeras bez ikakve dileme odigrali najbolji meč na čitavom turniru i ako ovako nastave imaće velike šanse da dođu i do toliko željenog finala koje bi bilo kruna ove generacije.

Igra u polju, blok, napad i servis su bili izvanredni, odbojkaška selekcija Srbije je odigrala meč bez ijedne greške.

Deset as servisa Srbije, naspram jednog Italije, jasno govore o dominaciji koja je viđena večeras od strane „Orlova“, a napadačka doktorska disertacija izabranika Nikole Grbića je ono što će tek brinuti svakog protivnika koji bude morao da izađe na megdan Srbiji na ovom šampionatu.

„Azuri“ gotovo da nijednog trenutka nisu bili ni blizu prednosti, a uglavnom su zaostajali od 3 do 6 poena za boljim protivnikom od sebe.

Italija će šansu za plasman u polufinale morati da potraži u okršaju sa Poljskom koji je na programu u petak uveče od 21:15.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari