SP: Pobeda Srbije protiv Japana 1Foto: www.oks.org.rs

Odbojkašice Srbije pobedile su selekciju Japana sa 3:0 u setovima u prvom meču G grupe fajnal-siksa na Svetskom prvenstvu koje se održava u Japanu.

U narednom meču „Orlice“ će se sastati sa Italijom, a taj duel je na programu u utorak u 9:10 ujutru.

Na ovaj način ženska odbojkaška reprezentacija se približila polufinalu Svetskog prvenstva, a tamo će se naći možda već i sutra, ukoliko selekcija Italije pobedi domaćina ovog turnira.

U drugoj, H grupi, fajnal-siksa nalaze se selekcije SAD, Kine i Brazila, a jutros je u prvom meču te grupe reprezentacija Kine nadigrala SAD i slavila sa 3:2 u setovima.

Na današnjem meču Srbija je odigrala onako kako zna i ume, a protivnička selekcija je tek u finišu susreta imala nekakvu šansu da dođe do seta, no u bloku je bila sjajna Bjanka Buša, a u napadu Tijana Bošković, pa je Srbija na kraju slavila sa 3:0 u setovima.

U prvom setu „Orlice“ su briljirale, povele su od samog starta utakmice i tu prednost konstantno uvećavale, a u jednom trenutku su imale i osam poena prednosti (19:11). Set su rutinski privele kraju, a na isti način su započele i drugu deonicu igre u kojoj smo videli pravu domaciju najboljih igračica Srbije.

Stabilna na prijemu je bila Bjanka Buša, Maja Ognjenović je uspešno razigravala svoje saigračice u napadu, pa je Japan imao velikih problema da u odbrani odigra iole kvalitetno.

U trećem setu videli smo egal, u jednom trenutku su protivnice naše selekcije povele i sa tri poena prednosti, ali Buša i Bošković bivaju najbolje onda kada je to bilo i najpotrebnije, te donose svojoj ekipi maksimalnu pobedu koja ih značajno približava polufinalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari