SP: Poraz Srbije od SAD u meču za bronzu 1Foto: EPA-EFE/ VASSIL DONEV

Odbojkaši Srbije nisu uspeli da osvoje medalju na Svetskom prvenstvu koje se od 13. do 30. septembra igra u Italiji i Bugarskoj. Od „Orlova“ su u meču za treće mesto bolji bili reprezentativci SAD sa 3:1 u setovima.

U finalu će se od 21:15 sastati Brazil i Poljska.

Srbija je večeras slab meč, ispod nivoa na kome su igrali izabranici Nikole Grbića na ovom šampionatu.

Prvi set je bio dobar po selekciju Srbije i Aleksandar Atanasijević i drugovi su ga rešili u svoju korist, ali je već u drugom primećen pad u igri koji su Amerikanci vešto iskoristili za izjednačenje u setovima.

Treća deonica igre je bila presudna po čitav tok susreta, igralo se u velikim serijama, da bi u finišu bio egal. Set je igran na razliku, a u njemu su se ponovo bolje snašli protivnici (32:30).

Četvrti set je već bio rutina za Amerikance, u napadu, ali i na servisu ih je u rezultatskoj prednosti održavao korektor Metju Anderson, pa se nije ni osetila povreda ramena koju je u drugom setu zadobio primač servisa Tejlor Sender, zbog koje je jedno vreme proveo u klupi, a onda ušao u igru i praktično samo igraoi u polju, bez ijednog napada na njega u drugom delu poslednjeg seta.

Sa druge strane selektor Srbije Nikola Grbić je stalno menjao igrače, tražio dobitnu postavu koja bi mogla da slomi „otpor“ Amerikanaca, ali je i nije pronašao tokom čitavog susreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari