SP: Preokret Brazila za pobedu protiv Rusije 1Foto: EPA-EFE/ ROBERT GHEMENT

Odbojkaši Brazila pobedili su Rusiju posle velikog preokreta sa 3:2 u setovima u prvom kolu I grupe završnog turnira Svetskog prvenstva koje se igra u Bugarskoj i Italiji.

Rusija je imala prednost od 2:0 u setovima, besprekornu igru u polju, odličnog srednjeg blokera Dmitrija Muserskog, ali je ključnu izmenu selektor Brazila Renan Dal Zoto napravio u finišu drugog seta kada je iz igre izveo neraspoloženog tehničara Bernarda Rezendea i uveo Vilijama.

Iako je Brazil izgubio drugi set 25:20, videlo se da „Karioke“ bolje igraju u svom polju nego na početku utakmice, a kada je i u napadu Vilijam povezao kvalitetnim loptama korektora Valasa i srednjaka Lukasa Satkampa, zaigrala je i čitava postava Brazila na značajno višem nivou nego do tada.

Ređali su se blokovi, asovi, a u napadu su značajnu ulogu preuzeli i primači servisa Felipe Fonteles i Daglas Souza, pa je Brazil polako ali sigurno uspeo da izjednači rezultat u setovima na 2:2, a u petom setu Rusija je nastavila sa greškama i praktično nije imala rešenja za izuzetno raspoloženog suparnika.

Brazil je ovom pobedom praktično obezbedio plasman u polufinale ukoliko SAD savladaju Rusiju na ovogošinjem „fajnal siksu“ Svetskog prvenstva u odbojci, ili će u suprotnom „Karioke“ morati da pobede i reprezentaciju SAD u poslednjem meču I grupe koji je zakazan za petak u 17 časova.

Sa druge strane Rusija će sutra morati da savlada SAD maksimalnim rezultatom i da se nada pobedi Brazila nad istim protivnikom ne bi li uz Brazil oni prošli dalje, odnosno u veliko polufinale ovog izuzetno dugog i kvalitetnog takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari