SP: Rutinska pobeda Srbije protiv Kameruna 1Foto: FoNet/ OSS

Odbojkaši Srbije pobedili su Kamerun maksimalnim rezultatom 3:0 u setovima u drugom kolu C grupe Svetskog prvenstva koje se igra u Bugarskoj i Italiji.

Prvi set je bio iznenađujuće težak za „Orlove“, pošto su ga dobili na razliku (30:28), nakon sedam meč lopti i sjajnog „penala“ Srećka Lisinca, ali je u drugom setu sve došlo na svoje mesto, i nakon drugog tehničkog tajm-auta i prednosti 16:11, prednost favorita uoči oovg meča je značajno porasla i taj deo su rešili sa 25:16 u svoju korist.

U trećem setu Srbija je rano povela sa 5:3, a onda su izabranici Nikole Grbića otišli na prvi tehnički tajm-aut sa pet poena prednosti (8:3) i više tu prednost do kraja seta nisu ispuštali.

Uz to, značajna informacija je da je Nikola Grbić uspeo da odmori mnoge igrače koji su izneli sav teret meča prvog kola C grupe u kome je Srbija dozivela poraz od SAD u pet setova (3:2), kao i da su igrači koji su večeras nastupili pokazali zašto su deo najbolje selekcije, kao i da se na njih apsolutno može računati u nastavku takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari