SP: Sigurna pobeda Srbije protiv Argentine 1Foto: EPA-EFE/ ANNAMARIA LOCONSOLE

Odbojkaši Srbije pobedili su selekciju Argentine maksimalnim rezulatom, 3:0 u setovima, u drugom kolu H grupe na Svetskom prvenstvu koje se igra u Bugarskoj i Italiji.

Na taj način su „Orlovi“ praktično obezbedili učešće na završnom delu prvenstva u kome će šest najboljih reprzentacija ukrstiti „koplja“ u Torinu, mada će i definitivan prolazak reprezentacije Srbije na „fajnal siks“ obezbediti eventualna pobeda Francuske protiv Poljske u drugom meču ove grupe koji je na programu u 19:40.

Ukoliko se to ne dogodi, reprezentaciji Srbije će sutra u poslednjem kolu H grupe protiv Poljske trebati barem jedan bod što deluje kao realna mogućnost, s obzirom na to da su izabranici selektora Nikole Grbića do sada na turniru „upišali“ šest pobeda i uz samo jedan poraz, i to onaj na samom početku prvenstva od reprezentacije SAD (3:2 u setovima).

Što se tiče današnje utakmice, „Orlovi“ su delovali besprekorno u prva dva seta koja su rutinskom igrom rešili u svoju korist, da bi u trećoj deonici meča došlo do malog opuštanja u igri, što su znalački iskoristili protivnici da povedu sa ubedljivih 17:11 u setu.

Tada se „pali mašina“ u velikom serijom odbojkaša Srbije se prvo „topi“ prednost Argentine, a onda Srbija dolazi i do vođstva koje ljubomorno čuva do kraja seta, za konačnu pobedu od 3:0 u setovima.

Ono što je dobro je to što je selektor Srbije Nikola Grbić „promešao karte“ na ovom meču pa su priliku da igraju dobili igrači kojih juče nije bilo u postavi pobednika meča Srbija – Francuska, pa su se tako ponovo pokazali u najboljem svetlu korektor Dražen Luburić i libero Neven Majstorović.

U poslednjem kolu H grupe sutra od 16 časova igraju Francuska i Argentina, odnosno Poljska i Srbija od 19:40 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari